Tero Pitkämäki olisi halunnut päättää uransa toisella tavalla – kahden vuoden takainen tilanne häkellyttää legendaa

5:28
Tero Pitkämäki avaa lopettamispäätöstään.

Tero Pitkämäki lopetti menestyksekkään keihäsuransa loukkaantumisen jäljiltä. Vuoden 2007 maailmanmestari myöntää, että olisi halunnut päättää karriäärinsä toisella tavalla.

– Se on ainut miinus. Olisin halunnut kilpakentillä lopettamisen tehdä. Toisaalta ei kuulunut minun tyyliini, että olisin mennyt huonossa kunnossa kilpailemaan. Olisi jäänyt harmittamaan, jos jollakin 76 metrillä lopettaisin uran. Tulin siihen lopputulokseen, että hyvä näin, ja kokonaisuutena olen kuitenkin tyytyväinen. Melkein 100 kisaa 85:n päälle. Fiilistellään sillä, Pitkämäki summasi MTV Urheilulle.

Konkari loukkasi tukijalkansa polven kesäkuussa 2018, eikä sittemmin enää kilpaillut. Pitkämäki koki, ettei hän tule enää pääsemään haluamaansa kuntoon.

Jossiteltavaa ei silti suuressa mittakaavassa jäänyt. Pitkämäki oli tyytyväinen tasoon, jolla hän pystyi kansainvälisesti pitkin 2000-lupua kiskomaan. Hän voitti urallaan 26 Timanttiliigan (entinen Kultainen liiga) osakilpailua ja sijoittui huippuvuosinaan säännöllisesti kolmen parhaan joukkoon.

– Aina painotin harjoittelussakin kovuutta ja tasaisuutta, että kunto olisi aina hyvä, eikä aallonpohjia tulisi ollenkaan. Mielestäni onnistuin siinä aika hyvin kilpakentilläkin.

Seitsemän arvokisamitalia saavuttanut Pitkämäki ei olisi koskaan nuorena uskonut, että urasta tulisi niin pitkä ja menestyksekäs, mihin hän ylsi. Vielä kaksi vuotta sitten Lontoossa Pitkämäki oli tiukasti mitalikamppailussa ja sijoittui lopulta viidenneksi tuloksella 86,94. Pronssiin jäi eroa vain 1,38 metriä.

– En kuvitellut ikinä, että olisin 35-vuotiaana taistellut MM-mitalista Lontoossa vuonna 2017. Tosi pitkä aikajana keihäänheittäjänä, yli 25 vuotta. Aikoinaan innostuin Kimmo Kinnusen voittotuuletuksesta menemään ulos heittämään. Se retki päättyi viime viikolla. Kauan sillä retkellä oltiin ja heittoja tuli varmaan parisataa tuhatta. Kyllä on saanut käden antaa laulaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja