Asiantuntija: Kaksi asiaa selittää Tero Pitkämäen menestyksekkään uran – "Iso menetys"

3:47
Asiantuntija Mika Järvinen arvioi Tero Pitkämäen uraa.

MTV Urheilun asiantuntija Mika Järvinen näkee kaksi merkittävää asiaa keihästähti Tero Pitkämäen menestyksekkään uran taustalla. 2000-luvun paras suomalainen yleisurheilija kertoi lopettamispäätöksestään maanantaina Kuortaneella.

Yksi Pitkämäen menestyksen selittäjä on Järvisen arvion mukaan monipuolinen ja vahva liikunnallinen tausta.

– Hänen nuoruutensa ja jopa aikuisikänsä on erittäin monipuolista liikettä, liikuntaa, urheiluakin keihäänheiton ohella. Keihäs on toki kulminoitunut menestykseen, mutta hän on tehnyt laajasti monipuolista harjoittelua ja sen takia varmasti kestänyt paremmin kuin moni muu keihäänheittäjä olisi voinut kestää, Järvinen sanoi MTV Uutiset Livessä.

Toisena asiana Järvinen nostaa esiin pitkän yhteistyön luottopelaajan, valmentaja Hannu Kankaan kanssa.

– Heidän yhteistyönsä on toiminut. Siihen ovat molemmat luottaneet ja on menty niillä askelmerkeillä eteenpäin, mitä yhdessä on sovittu.

Pitkään 2000-luvulla kansainvälisellä huipulla heittäneen Pitkämäen merkitys suomalaiselle yleisurheilulle on ollut jättimäinen.

– Tero on ollut niin monen heittäjän ja valmentajan ihannekuva ja idoli. Hänen tekemisiään on matkittu ja on haluttu olla teropitkämäkiä. Tämä on iso menetys suomalaiselle keihäänheitolle ja suomalaiselle yleisurheilulle, mutta nyt on muiden aika astua Teron saappaisiin ja olla esikuvia nuorille ja yleisurheilua seuraaville ihmisille, Järvinen perkasi.

Pitkämäki saavutti urallaan seitsemän arvokisamitalia, mukaan lukien vuoden 2007 maailmanmestaruus.

5:28
Tero Pitkämäki avaa lopettamispäätöstään.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja