Tero Pitkämäki herkistyi – väistyvältä mestarilta iso viesti nykyisille keihäänheittäjille: "Ei pidä koskaan unohtaa sitä puolta"

Tero Pitkämäeltä iso päätös: keihäänheittoura päättyy – MTV paikalla tiedotustilaisuudessa 16:00
Tero Pitkämäki avaa lopettamispäätöstään.

Uransa päättämisestä ilmoittanut keihäänheittäjä Tero Pitkämäki herkistyi pitämässään lehdistötilaisuudessa Kuortaneella.

2000-luvun paras suomalainen yleisurheilija jättää valtaisan perinnön yhä uraansa jatkaville keihäänheittäjille. Pitkämäki silmin nähden liikuttui, kun häneltä kysyttiin, millainen viesti hänellä olisi näille urheilijoille.

– Suomen keihäänheitossa on aina jäänyt iso perintö uuden sukupolven heittäjille. Jos joku hyvä ohje pitäisi olla, niin pitää muistaa haaveilla – arvokisavoitoista ja pitkistä heitoista. Ei pidä koskaan unohtaa sitä puolta, ettei homma mene pelkäksi suorittamiseksi, harjoittelemiseksi ja löpinäksi, Pitkämäki sanoi ja jatkoi:

– Haaveita täytyy olla. Yleensä ne sitten toteutuvat, kun riittävästi haaveilee.

Ensi joulukuussa 37 vuotta täyttävä Pitkämäki puhui kokemuksen syvällä rintaäänellä. Legenda saavutti urallaan kaikkiaan seitsemän arvokisamitalia, joiden joukossa oli maailmanmestaruus vuonna 2007. Keppiä hän heitti pisimmillään 91,53 metriin vuonna 2005.

Lue myös:

    Uusimmat