Mainos

TeliaSonera Finlandille enemmistö Auria- konsernista

TeliaSonera Finland hankkii enemmistön Auria-konsernista.

TeliaSonera Finland pyrkii hankkimaan lounaissuomalaisen kiinteän verkon teleoperaattorin Aurian omistukseensa kolmessa eri vaiheessa. Auria-konserni koostuu Loimaan Seudun Puhelin Oy:stä (LSP) ja sen tytäryhtiö Turun Puhelin Oy:stä (TP), jotka käyttävät Auria-brandia.

TeliaSonera Finland on tänään kasvattanut aiempaa 29 prosentin omistusosuuttaan Loimaan Seudun Puhelimesta 40 prosenttiin. Synergiaetujen saavuttamiseksi TeliaSonera Finland on lisäksi myynyt Turun, Porin ja Ahvenanmaan teleliikennealueiden (02- ja 018-alueet) kiinteän verkon liiketoimintansa Aurialle 22 miljoonalla eurolla. TeliaSoneran tavoitteena on lisätä omistustaan 55 prosenttiin LSP:n ylimääräisen yhtiökokouksen jälkeen, mikä merkitsee noin 22,4 miljoonan euron sijoitustaLSP:hen.

TeliaSonera Finland käynnistää tämän jälkeen lokakuun alussa LSP:n omistajille suunnatun 42 miljoonan euron arvoisen ostotarjouksen, jonka tavoitteena on kasvattaa TSF:n omistusosuus LSP:ssä 100 prosenttiin.

Auria-konsernilla on Lounais-Suomessa 130 000 kiinteän verkon asiakasta. Vuonna 2002 Auria-konsernin liikevaihto oli 133 miljoonaa euroa, käyttökate 45 miljoonaa euroa ja käyttöomaisuusinvestoinnit 12 miljoonaa euroa. Työntekijöiden määrä oli 719.

Järjestely toteuttaa TeliaSonera Finlandin kannattavan kasvun strategiaa. Kiinteän verkon asiakasmäärä kasvaa lähes viidenneksen ja TeliaSonera Finlandin liikevaihto seitsemisen prosenttia. Auria ja TeliaSonera Finland sopivat hyvin yhteen: molemmat painottavat kannattavaa kasvua ja asiakaslähtöistä toimintatapaa. Järjestelyn myötä Auria-konsernista tuleeTeliaSonera Finlandin tytäryhtiö, minkä ansiosta alueellinen ykkönen voi tarjota asiakkailleen paikallisia, kansallisia ja globaaleja palveluja yhdeltä palveluntarjoajalta sekä lisäksi hyödyntää TeliaSonera Finlandin laajaa palvelutarjontaa, palvelualustoja ja hinnoittelumalleja, arvioi TeliaSonera Finlandin toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.


(MTV3-Kauppalehti)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.