Mainos

Telian johdolle ei konsernibonusta

TeliaSonera on päättänyt, ettei Telia maksa omille johtohenkilöilleen suunniteltua liki 30 miljoonan Ruotsin kruunun eli noin 3,3, miljoonan euron arvoista konsernibonusta viime vuodelta. Maksamiselle ei ole perusteita yhtiön tappion ja suurten alaskirjausten vuoksi, ilmoittivat yhtiön hallitus ja toimitusjohtaja eilen. Toinen ehto oli fuusion toteutuminen Soneran kanssa, mutta se ei Telian päättämien ehtojen mukaan yksin riittänyt.

Soneralla sen sijaan on ollut oma transaktiobonus, jota jaettiin viime vuoden lopussa niille avainhenkilöille, jotka olivat mukana fuusion toteuttamisessa. Sen määrä oli 73 miljoonaa kruunua eli noin 8 miljoonaa euroa. Etu koski 73 soneralaista.

TeliaSoneran toimitusjohtajan Anders Igelin mukaan Sonerankaan bonuksia ei olisi pitänyt maksaa tappioiden vuoksi. Soneran bonuksista oli kuitenkin sovittu jo silloin, kun se vielä oli erillinen yhtiö, eikä siihen ole fuusion jälkeen syntyneellä yrityksellä muutosvaltaa.

-Nyt katsomme eteenpäin ja kehitämme uutta kannustinohjelmaa, joka korvaisi aiemmin Teliassa ja Sonerassa käytetyt järjestelmät, Igel sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.