Mainos

Televisioille ja radioille tulossa valvontamaksu

Valvontamaksua pidetään digitaalisten lähetysten myötä poistuvaa toimilupamaksua tasapuolisempana.

Televisio- ja radiotoimijoille on tulossa velvoite maksaa Viestintävirastolle vuosittainen valvontamaksu. Tällä maksulla katetaan ne kulut, joita Viestintävirastolle tulee televisio- ja radiotoiminnan valvonnasta. Hallitus antaa valvontamaksun mahdollistavan lainmuutosesityksen eduskunnalle ensi viikolla.

Valvontamaksua maksavat vastedes kaikki ne yritykset ja muut yhteisöt, joilla on valtioneuvoston toimilupa televisio- tai radiotoimintaan. Maksajana on myös Yleisradio Oy.

Viestintävirasto valvoo esimerkiksi, että televisio- ja radiotoimijat noudattavat toimilupaehtoja ja annettuja määräyksiä mainonnasta, sponsoroinnista ja ohjelmistosta. Se myös käsittelee katsojien ja kuuntelijoiden tekemät valitukset ja tekee valvontatutkimuksia ja -selvityksiä.

Uusi valvontamaksu on kiinteämääräinen. Sen määrässä otetaan huomioon yrityksen osuus koko toimialan liikevaihdosta sekä yrityksen valvonnasta Viestintävirastolle aiheutuva työmäärä. Muutoksen on määrä tulla voimaan ensi vuoden alusta.

Analogisen televisiotoiminnan harjoittajat ovat tähän asti maksaneet Viestintävirastolle toimilupamaksua. Maksu on jo puolittunut, ja sen maksaminen lakkaa kokonaan kun Suomessa siirrytään digitaalisiin televisiolähetyksiin. Valvontamaksua pidetään on toimilupamaksua yksinkertaisempana ja tasapuolisempana maksuna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.