Mainos

Teknologiateollisuus pettynyt ydinvoimalaehdotukseen

Teknologiateollisuus ei lämpene ajatukselle vain yhdestä ydinvoimalasta. Se perustelee kantaansa sillä, että vain antamalla lupa kaikille kolmelle ydinvoimalalle voidaan turvata riittävä ja tarpeeksi edullinen energiansaanti.

Työ- ja elinkeinoministeriö on esittämässä Suomelle vain yhtä uutta ydinvoimalupaa. Hallituspuolue kokoomus on aiemmin liputtanut kolmen uuden ydinvoimalan puolesta.

- Olen hämmentynyt, että ministeriössä ajatellaan näin. Kyllä heidänkin pitäisi ymmärtää, että pitkällä aikajänteellä suomalainen teollisuus tarvitsee varmuuden siitä, että energiaa ja sähköä riittää kilpailukykyiseen hintaan, sanoo Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Martti Mäenpää.

Teknologiateollisuuden mielestä kolme ydinvoimalaa takaisi sen, että Suomi pystyisi olemaan omavarainen sähköntuotannossa.

- Tällä hetkellä joudutaan tuomaan 15 prosenttia sähköstä Venäjältä, tämä on jo kansallinen turvallisuuskysymys. Ei meidän pitäisi olla riippuvaisia siitä, miten muualla suhtaudutaan sähkön tuontiin meille, Mäenpää sanoo.

Työ- ja elinkeinoministeriön selvitys ydinvoiman tarpeesta valmistuu loppuvuodesta.

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 1.9.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.