Tekikö kiekkokulta meistä onnellisempia? Psykologian dosentti myöntää "jonkinlaisen vaikutuksen"

Tekikö kiekkomenestys meistä onnellisempia? Näin vastaa asiantuntija 4:43
Tuoko suosikkijoukkueen menestys ihmiselle onnen? Miksi Suomi nousee vuodesta toiseen onnellisimpien maiden listalle, jos syy ei ole jääkiekko?

Leijonat voitti MM-kultaa, mutta tekeekö se meistä onnellisia? Tuoko suosikkijoukkueen menestys ihmiselle aitoa autuutta? Asiantuntija ottaa kantaa. 

Leijonat voitti MM-kultaa, mutta tekeekö se meistä onnellisia? Suomen jääkiekkomenestys kirvoitti kansassa monenlaisia juhlatunteita, mutta tuoko urheilumenestys pysyvää onnea? Asiantuntija kommentoi aihetta Uutisaamussa!

"Kyllä tuntuu, että sillä jonkinlainen vaikutus on"

Jääkiekon vaikutuksia onnellisuuteen ei ole tutkittu, mutta joitakin tutkimuksia on tehty isoissa jalkapallomaissa.

– Kyllä tuntuu, että sillä jonkinlainen vaikutus on. Ei hirveän pitkäkestoinen, mutta jonkin aikaa ihmiset ovat onnellisempia, kertoo hyvinvoinnin psykologian dosentti Frank Martela Aalto-yliopistosta.

Kaikkiin urheilu-onnenhuuma ei toki tartu.

– Suomenkin sisällä on paljon porukkaa, jota ei vähempää voisi kiinnostaa, mitä ne hikiset miehet luistinten päällä tekevät, Martela heittää.

Urheiluvoitot "tuovat hetken huuman"

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Martelan mukaan on kuitenkin mahdollista, että jääkiekkovoiton tuoma autuus näkyisi kansallisellakin tasolla. Myönteisiä tunteita on useamman päivän, mutta ikuisia vaikutukset eivät ole. 

– Tämmöiset yksittäiset tapahtumat ovat sellaisia, että ne tuovat hetken huuman, joka kestää muutaman päivän tai viikon, muttei välttämättä sen pidempään.

Jos syy ei kerran ole jääkiekko, niin miksi Suomi nousee vuodesta toiseen onnellisimpien maiden listalle? Katso keskustelu jutun alusta.

Lue myös:

    Uusimmat