Mainos

Teinitytön Twitter-viestistä kohu – vaaditaan julkista anteeksipyyntöä

Yhdysvalloissa Kansasissa teinityöltä on vaadittu julkista anteeksipyyntöä alueen kuvernöörille Sam Brownbackille tytön kirjoitettua kuvernööriä solvaavan Twitter-viestin.

18-vuotias Emma Sullivan kirjoitti kuvernööriä haukkuvan viestinsä viime viikolla luokkaretken aikana.

Sullivan kirjoitti ystävilleen tarkoitetussa Twitter-viestissä:"Just made mean comments at gov brownback and told him he sucked, in person #heblowsalot", eli vapaasti käännettynä:

– Kommentoin juuri rumasti pormestari Brownbackille, kerroin hänelle, että hän on perseestä ja suoraan sanottuna haisee.

Seuraavana päivänä Sullivan kutsuttiin koulussaan rehtorin puhutteluun. Kuvernööri Brownbackin henkilökuntaan kuuluva henkilö oli ilmoittanut tytön viestistä koululle.

– Rehtorini sanoi, että minun täytyy korjata tämä vahinko, hän oli todella järkyttynyt. Hän sanoi, että olen häpeäksi koululleni ja koululaitokselle ja totesi, että olin ollut epäkunnioittava, Sullivan kertoo CNN:n haastattelussa.

Rehtori vaati Sullivania kirjoittamaan anteeksipyyntökirjeen pormestarille ja tämän henkilökunnalle. Rehtori asetti anteeksipyynnön kirjoittamiselle takarajaksi maanantain.

Sullivan kertoo, ettei tosiasiassa ollut puhunut kuvernöörille, ja että viesti oli ystävien keskinäinen vitsi. Hän myös totesi, ettei aio kirjoittaa vaadittua anteeksipyyntöä, vaikkei tiedäkään mitä tapauksesta silloin seuraa.

–Mielestäni minun ei tule kirjoittaa anteeksipyyntöä, en usko että se olisi paras ratkaisu kannaltani. Tällä hetkellä anteeksipyyntöni ei olisi rehellinen.

Hän toivoo kuitenkin Twitter-viestinsä nostavan keskustelua sananvapaudesta.

–Toivon, että tällä ei ole seurauksia ja että rehtorini sekä pormestarin toimisto voivat unohtaa asian. Asia on kuitenkin tärkeä ja tämän tienoilta voi ainakin aloittaa keskustelun kuvernöörimme harjoittamasta politiikasta ja siitä, kuinka meidän perustuslailliset oikeutemme voidaan viedä pois.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.