Mainos

Teinit herjaavat toisiaan uudessa nettiyhteisössä

Juoruja, haukkuja ja piikittelyä - kaikki tämä on tehnyt uudesta Formspring.me -nettiyhteisöstä supersuositun lyhyessä ajassa.

New York Timesin mukaan marraskuussa perustettu nettiyhteisö on levinnyt kulovalkean tavoin. Kuukausittain palvelussa vierailee yli 28 miljoonaa käyttäjää, näistä 14 miljoonaa on Yhdysvalloista. Yhteisö on suosittu etenkin nuorten keskuudessa.

Yhteisössä käyttäjät voivat esittää toisille käyttäjille kysymyksiä ja kommentoida toisten jättämiä kysymyksiä nimettömänä. Tämä on johtanut siihen, että kommentit voivat olla hyvinkin ilkeitä tyyliin "Olet ruma" tai "Kaikkien mielestä olet hutsu".

Kysymykset ja kommentit menevät palvelussa yksityiseen sähköpostiin, jossa käyttäjä voi päättää poistaako hän kommentit vai vastaako niihin. Vain vastatut kommentit jäävät näkyviin. Yhteisöä seuranneet ovatkin ihmetelleet, miksi nuoret jättävät hyvinkin ilkeitä kommentteja näkyviin. Huolta herättää myös se kuinka ilkeitä ovat puolestaan ne kommentit, jotka päätyvät lopulta roskakoriin.

Monet yhteisön käyttäjistä ovat kertoneet, että palvelussa kiinnostavat nimenomaan negatiiviset kommentit.

- On mielenkiintoista saada selville mitä ihmiset todella ajattelevat sinusta, mutta eivät uskalla sanoa sitä suoraan, palvelua käyttävä Ariane Barrie-Stern kertoo New York Timesin haastattelussa.

- Se saattaa sattua, mutta pitää vain ajatella, ettei se oikeasti tarkoita mitään.

Vanhempia ja opettajia yhteisö kuitenkin huolestuttaa. Opinto-ohjaaja Maggie Dockin mukaan palveluun tulleiden viestien lukeminen on nuorille lähestulkoon pakkomielle.

- Siellä ei ole mitään positiivista, ei yhtikäs mitään. Mutta nuoret eivät lopeta viestien lukemista, vaikka saisivat kuinka kamalia kommentteja.

Lue New York Timesin artikkeli aiheesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.