Mainos

Teiden kunnossapitoon entistä vähemmän rahaa

Tiehallinto laskee, että tälle vuodelle myönnetyt määrärahat eivät riitä tieverkon pitämiseen nykyisessä kunnossaan.

Teiden kunnossapitoon varatut määrärahat pienentyvät tänä vuonna. Määrärahat vähentyvät tänä vuonna jo toisena vuotena peräkkäin eikä vuotuisiin päällystämistavoitteisiin tulla pääsemään.

Siten esimerkiksi Vaasan tiepiirissä päällystetään tänä vuonna vain noin 430 kilometriä tietä. Se on vajaa puolet 1990-luvun huippuvuosista eikä riitä pitämään alueen tieverkostoa edes nykyisessä kunnossaan.

- Jos saisimme perustienpidon rahoitusta nousemaan noin 20 prosenttia, niin pystyisimme kuromaan kiinni vuosien saatossa tulleen jälkeenjäämän päällystystöissä, laskee ylläpitovastaava Arvo Lähde Vaasan tiepiiristä.

Valtakunnnallisesti teiden rakenteiden korjaamiseen on osoitettu 60 miljoonaa euroa. Lisäksi varsinaisia päällystystöitä tehdään 65 miljoonalla eurolla noin 3600 tiekilometrille. Tiehallinto on kuitenkin laskenut, että tieverkon nykykunnon turvaaminen edellyttäisi, että päällystystöitä voitaisiin tehdä vuosittain noin 4000 kilometrillä.

(MTV3)

Kevään ensimmäiset päällytystyöt maanteillä ovat jo käynnistyneet. Tietoa teiden kunnostustöistä saa tiehallinnon internetsivuilta ja lähiaikoina huoltoasemille jaettavasta ilmaisesta tietyökartasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.