Mainos

Tehyläiset polttivat irtisanoutumiskirjeitä

Hoitoalan työtaistelu kuumenee kunnissa. Joensuussa poltettiin irtisanoutumiskirjeitä.

Muutamien kuntien suunnitelmat maksaa kunta-alan yleiskorotukset Tehystä eroaville jäsenille kuumentaa hoitoalan työtaisteluilmapiiriä. Viimeksi tänään Tehy on tuominnut jyrkästi Joensuun kaupungin palkanmaksusuunnitelmat.

Tehyn mielestä Joensuu painostaa eroamaan liitosta ja pidättymään työtaistelusta. Joensuu kaupunki sanoo vain selkeyttävänsä tulevia palkanmaksuperusteita.

Muutama sata tehyläistä haki työtaisteluvauhtia alkuillasta Joensuun torilla. Tilanne riehaantui, kun väki ryhtyi polttamaan työnantajan lähettämiä kirjeitä, joilla tehyläisten toivotaan vielä vahvistavan omat irtisanomisaikeet. Ainakaan näihin kirjeisiin ei vastata.

- Minun tiedossa ei ainakaan ollut, että tässä papereita polteltaisiin. Kyllä se varmaan oli ihan spontaania, sanoo Tehyn luottamusmies Maija Lautiainen.

Tynnyritulien valossa luettiin myös Joensuun kaupungin suunnitelmia maksaa kunta-alan yleiskorotukset niille tehyläisille jotka irtisanoutuvat liitosta. Kaupunki aikoo irtisanomisen lisäksi vaatia kirjallista vakuutusta, ettei henkilö osallistu työtaistelutoimiin. Tehy hermostui ehdotuksesta täysin.

Joensuu perustelee ehdotusta sillä, että tehyläisiä on jo irtisanoutunut omasta liitosta ja töihin tulee myös muita järjestäytymättömiä.

- Meillä oli tarkoitus selkeyttää, että mitä palkkaa maksetaan tehyyn kuulumattomalle hoitohenkilöstölle 1. lokakuuta jälkeen, sanoo Joensuun kaupungin henkilöstöjohtaja Mauri Temisevä.

Joensuun lisäksi ainakin Juuan kunta on päätynyt samanlaiseen palkanmaksutapaan. Tehyn mielestä Joensuun tapaus on paljon vakavampi koska siinä loukataan myös yhdistymisvapautta.

-Ihmisiä painostetaan eroamaan tehystä ja liittymään joihinkin toisiin järjestöihin, toteaa Tehyn luottamusmies Hannu Levaniemi.

Joensuun kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto päättää asiasta huomenna, mutta tilanne kuumeni alkuillasta sen verran, että sanamuotoja aiotaan vielä huomenna pohtia.

- No tämä oli vähän huonosti kirjoitettu. Se antoi vääriä tulkintoja varmasti, joten korjataan sanamuotoja, Termisevä myöntää.

Osa hoitajista jo perunut irtisanoutumisensa

MTV:n uutisten sairaanhoitopiireille tekemän kyselyn mukaan osa Tehyn listalla irtisanoutuneista sairaanhoitajista on jo perunut irtisanoutumisensa.

Muutamia perumisilmoituksia on jo vastaanotettu Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä, Varsinais-Suomessa, Pohjois-Savossa sekä Etelä-Karjalassa.

Suurin osa sairaanhoitopiireistä postitti vasta eilen Tehyn listalla olleille hoitajille pyynnön vahvistaa irtisanoutumisensa henkilökohtaisesti. Vastausaika päättyy kaikissa sairaanhoitopiireissä ensi viikon maanantaina.

- Nämä listaukset mitä oli kerätty olivat kuitenkin puutteellisia ja uskoisin, että ihmiset miettiessään tätä asiaa tulevat kuitenkin ajatuksissaan siihen tilanteeseen eli haluavat tämän irtisanoutumisensa peruuttaa, sanoo henkilöstöpäällikkö Matti Kujala Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.