Mainos

Tehyläiset marssivat ulos Kuopion sairaalassa

Parin sadan ihmisen ulosmarssi järjestettiin työajan ulkopuolella, eikä se vaikuttanut Kuopion yliopistollisen sairaalan toimintaan.

Kuopion yliopistollisen sairaalan tehyläinen hoitohenkilökunta marssi päivällä työpaikoiltaan Puijon sairaalasta vastalauseena sairaalan henkilöstöpolitiikalle, jonka se katsoo kohtelevan eri henkilöstöryhmiä epätasa-arvoisesti. Hoitohenkilöstö katsoo jääneensä kärsijän osaan, kun sairaalan taloutta on 2000-luvulla vakautettu.

Parin sadan ihmisen ulosmarssi tapahtui työajan ulkopuolella, joten se ei vaikuttanut sairaalan toimintaan. Marssijat kantoivat banderolleja, joissa muun muassa kieltäydyttiin olemasta pelkkiä työmuurahaisia ja vaadittiin sopparahaa sympatian sijasta. Tehyläisten mukaan Kysin kirurgien parin viikon takainen huomattava palkankorotus oli vain viimeinen pisara ja kimmoke toimia. Sairaalan ongelmat eivät rajoitu palkkauskysymyksiin. Tehy selvitti sairaalan tilannetta alkuviikosta pikakyselyllä.

Järjestön edunvalvontayksikön johtajan Marjut Sassin mukaan Kysissä näyttävät täyttyvän myös monet kiusaamisen tunnusmerkit: uhkailu, nimittely ja syyllistäminen. Ongelmia katsotaan olevan myös työvuoro- ja sijaisjärjestelyissä sekä työsuhteiden määräaikaisuudessa.

Tehy antoi tänään tiedotteen, jossa se kertoi tutkivansa epäkohdat ja selvittävänsä, onko yliopistollisessa sairaalassa rikottu lakeja ja voimassaolevia sopimuksia. Kysissä on noin 2000 tehyläistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja