Mainos

Tehy: Kysymys vuosilomista ja työajoista - ei palkasta

Tehy on aloittanut tänään työtaistelun kunta-alan jumissa olevien neuvottelujen vauhdittamiseksi. Painostustoimena tehyläiset kieltäytyvät ylitöistä ja vuoronvaihdoista.

Toimien taustalla on kunta-alan sopimusten päättyminen tekstikysymysten osalta tammikuun lopussa. Muiden kuin tehyläisten kanssa sopimukset tehtiin jo helmikuun alussa, mutta tehyläisten kanssa tilanne junnaa paikallaan, kertoo järjestön edunvalvontajohtaja Jukka Maarianvaara.

- Meillähän on tällä hetkellä se tilanne, että meillä on sopimus palkankorotuspykälien osalta voimassa vuoden 2011 vuoden loppuun, mutta kunta-alan sopimusten voimassaolon päätyttyä meillä ei ole tekstikysymysten osalta sopimusta voimassa. Se tarkoittaa siis vuosilomia, työaikoja ynnä muita sen tyyppisiä asioita. Tätä sopimusta me yrittämme nyt saada voimaan, Maarianvaara selittää.

Tehyn ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa on Maarianvaaran mukaan tarkoitus jatkaa niin pitkään kuin tarve vaatii.

- Totta kai me haemme tässä sitä, että ratkaisu syntyy. Me jatkamme niin pitkään kuin siihen tavoitteeseen päästään. Valtuusto kokoontuu 26. toukokuuta ja silloin arvioidaan, onko työtaistelua tarpeen laajentaa, Maarianvaara vakuuttaa.

Näillä näkymin taistelutoimia laajennettaisiin tarvittessa maantieteellisesti, eikä sisällöllisesti. Mutta viime kädessä arvion ja päätöksen asiasta tekee Tehyn valtuusto.

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon piirissä ovat tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, Helsingin kaupunki, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Turun kaupunki, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Tampereen kaupunki, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja Oulun kaupunki. Päivystyspotilaat ja muut kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan kuitenkin normaalisti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.