Mainos

Tehy ja Super pysyvät tiukkoina

Terveydenhoitoalan järjestöt eivät tingi palkkatavoitteistaan. Seuraava tapaaminen työnantajapuolen kanssa on ensi maanantaina. Lakkokaan ei ole poissuljettu vaihtoehto.

Terveydenhoitoalanjärjestöt Tehy ja Super ovat vielä toiveikkaita palkkasovun syntymisen suhteen. Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola korostaa MTV3:n Huomenta Suomelle, että toivoa on niin kauan kun neuvotteluja käydään. Järjestöjen seuraava tapaaminen työnantajapuolen kanssa on maanantaina.

Jaana Laitinen Pesola (kuva: Leena Louhivaara)

Huomenta Suomessa vieraillut Superin puheenjohtaja Juhani Palomäki pitää hoitajien korotusvaatimuksia hyvin oikeutettuna. Hallituksen palkkatukea Palomäki pitää täysin riittämättömänä.

- Vaalien alla puolueet lupasivat nimenomaan hoitajien palkkoihin korotuksia. Nythän tämä korotus, jolla valtio tulee mukaan, tarkoittaa hoitajilla 30 euroa. Katsomme, että hallitus on täysin lupauksensa pettänyt, Palomäki arvostelee.

Laitinen-Pesola näkee neuvottelujärjestelmässä paljon parantamisen varaa. Alakohtaisten asioiden hoito on osoittautunut mahdottomaksi myös liittotasolla.

- Tupokierroksella ei voi alakohtaisia asioita hoitaa. Nyt liittokierroksella, jolloin niitä pitäisi hoitaa, tilanne on muodostunut sellaiseksi, että me TNJ:ssä emme saakaan ajaa omia tavoitteitamme. Paitsi että työnantaja ei halua, myöskään muut järjestöt eivät sitä halua, kun kukaan ei voi saada enempää toiset, Laitinen-Pesola arvioi.

Palomäki on edelleen toiveikas sovun syntymisen suhteen. Lakko ei innosta, mutta siihenkin ollaan valmiita, jos sopimusta ei muuten synny.

- Nurinkurista, jos aikaisemmin luvatut korotukset pitäisi saada vanhuksia kiusaamalla, Palomäki toteaa.

Laitinen-Pesola on samoilla linjoilla.

- On surullista, jos kaiken tämän yhteiskunnallisen keskustelun ja kansan halun jälkeen meidät pakotetaan lakon avulla hakemaan ne oikeutetut korotukset. Se osoittaisi, että ei toimi poliittinen järjestelmä, mutta ei toimi myöskään neuvottelujärjestelmä, Laitinen-Pesola kiteyttää.

Tehy ja Super irtisanoivat toissapäivänä kunta-alan pääsopimuksen, joka sitoo kaikki neljä työntekijäjärjestöä samaan neuvottelupöytään. Kuntatyönantaja ei ole ollut halukas tekemään erillistä sopimusta hoitajien kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.