Teemu Pukin valmentaja kimpaantui suomalaisen saamasta kritiikistä – löi pöytään tunteikkaan ylistyslaulun: "Me tarvitsemme Teemua niin kuin ilmaa, jota hengitämme"

5:32
Mestarien liiga starttaa tiistaina! Asiantuntijat ennakoivat alkulohkojen voimasuhteita – Real Madrid ja Manchester United vaikeuksissa

Norwich Cityn päävalmentaja Daniel Farke puolusti tulisesti Teemu Pukkia lehdistötilaisuudessa ennen Birmingham Cityä vastaan pelattavaa ottelua.

Suomalaishyökkääjä Teemu Pukki elää nyt kenties vaikeinta aikaansa Norwichissa, jossa hänet on opittu tuntemaan jatkuvasti maaleja sylkevänä talismaanina. Tämän kalenterivuoden puolella kotkalainen on onnistunut maalaamaan kilpailullisissa otteluissa Norwichille vain kolmesti.

Viime viikonloppuna Pukki pelasi vain kymmenen minuuttia ottelun lopusta, kun Norwich City raapi pisteet vaivoin vieraissa Rotherhamia vastaan.

Norwichin saksalaisluotsi Daniel Farke ei ole kuitenkaan luovuttanut Pukin suhteen. Farke puolusti hyökkääjäänsä tunteikkaalla palopuheella, eikä säästellyt ylisanoja kuvaillessaan suomalaisen tärkeyttä seuralle.

– Olisi hullua epäillä Teemun arvoa meille. Hän on pelannut enemmän otteluita kuin kukaan muu englantilaisessa jalkapallossa viimeisen kahden vuoden aikana ja on tehnyt lähes 40 maalia, Farke totesi seuran verkkosivujen mukaan.

– Hän nosti Suomen EM-kisoihin enemmän tai vähemmän yksin. Hän teki kaksinumeroisen määrän maaleja Valioliigassa heikosti pärjänneessä joukkueessa. Hän voitti meille ottelun Huddersfieldia vastaan syötöllään Adam Idahille. Hän toi meille pisteen tasoituksellaan Prestonia vastaan, Farke luetteli.

Vastauksesta päätellen Pukin penkitys viikonloppuna johtui ennen kaikkea otteluruuhkasta ja maajoukkuepelien aiheuttamasta rasituksesta, ei niinkään suomalaishyökkääjän alavireisyydestä.

– Minun tehtäväni on pitää hänet tuoreena. Hän pelaa maajoukkueessaan, koska hän on siellä supertähti, Farke totesi.

Tällä kaudella Pukki saa Norwichin hyökkäyksessä jakaa vastuuta Adam Idahin ja Jordan Hugillin kanssa, mikä tietää ykköskärjelle ajoittaisia ja kenties toivottujakin lepohetkiä.

– Luotan siihen, että Jordan, Teemu ja Adam pitävät huolta siitä, että pelaamme itsemme kärkipaikalle (Mestaruussarjassa), Farke ilmoitti.

– Me tarvitsemme Teemua niin kuin ilmaa, jota hengitämme.

Mestaruussarjaa pelaava Norwich City kohtaa tiistai-iltana kotonaan Birmingham Cityn kello 21.45 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja