Norwich-valmentaja kertoi ilouutisen Teemu Pukista – "Tilanne olisi sama, jos Lionel Messi putoaisi Barcelonalta pois"

Teemu Pukki oli sivussa, kun Norwich hävisi viikonloppuna Manchester Unitedille rumasti maalein 0-4. Vääjäämätöntä putoamista vastaan taisteleva Valioliigan jumbojoukkue kohtaa viikonloppuna elintärkeässä kamppailussa yhden sijan edellä olevan Bournemouthin, ja Teemu Pukki on jälleen pelikunnossa.

Norwichin päävalmentaja Daniel Farke ilmoitti Norwichia seuraavan The Pink Un -lehden haastattelussa, että takareisivammasta kärsinyt Pukki on pelikunnossa. Saksalaisvalmentajan vertaus kuvastaa, miten tärkeä pelaaja suomalainen on kanarianlinnuille.

– On ratkaisevaa, kun yksi avainpelaajista ei ole käytettävissä. Tilanne olisi sama, jos Lionel Messi putoaisi Barcelonalta pois. Teemun puuttuminen on tosin meille vielä kriittisempi asia, vaikka emme voikaan nojata vain yhteen pelaajaan, Farke sanoi lehden haastattelussa.

 21 Valioliigan ottelussa yhdeksän maalia viimeistellyt Pukki on ollut Norwichille kaikki kaikessa aina pelitapahtumista markkinoinnin myyntivaltteihin asti.

– Hän on pelannut paljon pelejä ja tehnyt paljon maaleja. Hän on iso osa saavutuksiamme. Hänen kaltaistaan pelaajaa kaipaa aina.

– Ainakin takareisivamma antoi hetken mahdollisuuden toipua myös iskusta, jonka hän sai varpaaseensa Leicester-ottelussa, Farke sanoo.

Pukin ollessa sivusta otteluista Manchester Unitedia ja Prestonia vastaan suomalaisen paikalla hyökkäyksessä on pelannut esimerkiksi 18-vuotias Adam Idah.

– Meillä on muitakin pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan samoilla alueilla kuin Teemu: Adam Idah, Josip Drmic, jopa Onel Hernandez keskellä, mutta he ovat liikkeeltään hyvin erilaisia pelaajia kuin Teemu. Tämä on vaatinut laitapelaajilta sopeutumista, sillä he ovat tottuneet pelaamaan nimenomaan Teemun kanssa. 

Norwich ja Bournemouth kohtaavat lauantaina kello 17.

Lue myös:

    Uusimmat