Norwich kasvattaa Teemu Pukki -huumaa Suomessa: lanseerasi tapahtumia ensi kesälle – "Toivottavasti löydämme sieltä uuden Pukin"

23:13
Teemu Pukki iski osuman Arsenalin verkkoon 2-2-tasapelissä.

Englannin Valioliiga-seura Norwich vahvistaa jalansijaansa Suomessa. Teemu Pukin suosiota hyödyntävä seura teki kymmenien tuhansien eurojen tulot fanituotemyynnillä ennen ja jälkeen Huuhkajien EM-kisapaikan ratkaisseen Liechtenstein-ottelun. Kanarianlinnuilla on Suomen suhteen myös uusia suunnitelmia.

Valioliigan putoamiskamppailussa keikkuva sarjanousija on taloudellisilta resursseiltaan lilliputti kilpailijoihinsa verrattuna. Siinä missä Manchester Unitedin, Chelsean ja Arsenalin suuret kannattajamarkkinat sijoittuvat esimerkiksi Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan, Norwichin toiseksi tärkein markkina-alue on numeroiden valossa tällä hetkellä Suomi.

Ennen marraskuun pop-up-myyntiä Helsingissä seura oli netonnut Suomesta pelkän oheistuotemyynnin avulla yli 100 000 puntaa. Tämän jälkeen summa on tuplaantunut, vahvistaa Sam Jeffery seuran markkinoinnista. 

Valioliigan toiseksi viimeisenä olevan Norwichin edustajat esittelivät suunnitelmiaan Suomen varalle tiistaina lehdistötilaisuudessa Helsingin Unioninkadulla. Seuran edustajat vakuuttavat panostuksen Suomeen jatkuvan, vaikka kahdeksan maalia kuluvalla kaudella tehnyt Pukki myytäisiin Tammikuun siirtoikkunassa.

Oheistuotteiden myynnin lisäksi seuran markkinoinnin edustajat ovat parhaillaan selvittämässä mahdollisia yhteistyösopimuksia suomalaisten yritysten kanssa.

Medialle esiteltiin myös seuran järjestämät juniorien jalkapalloleirit, joista ensimmäiset ovat ohjelmassa Huuhkajien harjoituskeskuksessa Eerikkilässä kesäkuussa 2020. Seuran suunnitelmiin kuuluu järjestää vastaava leiri myös Pukin synnyinkaupungissa Kotkassa. 

– Haluamme antaa nuorille pelaajille mahdollisuuden harjoitella Norwich Cityn valmentajien alaisuudessa ja kokea, millaista on olla osa valioliigajoukkuetta sekä seurata Teemu Pukin jalanjälkiä, Norwichin markkinoinnin kehittämispäällikkö Ben Tunnell kertoo.

– Leirin päätteeksi palkitsemme parhaat ja viemme heidät Englantiin harjoittelemaan Norwich Cityn edustusjoukkueen olosuhteisiin ja tapaamaan Teemua. Harjoitusleirit ovat luonnollinen jatkumo meille. Toivottavasti löydämme sieltä uuden Teemu Pukin.

Pukkia itseään tuskin Eerikkilässä ensi kesäkuussa nähdään Huuhkajien taistellessa samaan aikaan jalkapallon EM-kisoissa.

– Yksi edellytys Norwichin menestymiselle Suomessa on joukkueen menestys Valioliigassa. Ei riitä pelkästään, että Teemu yksin tekee maaleja, vaan joukkueen on alettava voittamaan pelejä, Pukin kaupallisista sopimuksista ja suhteista vastaava manageri Jouko Lehtoranta sanoo.

– Seurasta kysyttiin syksyllä, voisinko omien suhteideni avulla auttaa avaamaan heille ovia Suomessa. Olen yrittänyt auttaa parhaani mukaan, Lehtoranta kertoo.

Vaikka Pukki itse ei tunne oloaan huomion ja hypen keskellä kotoisaksi, Lehtoranta tietää Pukin tiedostavan asemansa ja työnsä vaatimukset.

– On totta, että hän ei nauti olla kaiken keskipisteenä, mutta Teemu on ollut 12 vuotta ulkomailla ja tietää, että nämä asiat kuuluvat työhön. Hän hoitaa ne ammattimaisesti, Lehtoranta päättää.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja