Liverpool-ikoni Steven Gerrardilla selkeä toive uransa parasta jalkapalloa pelaavan Glen Kamaran tulevaisuudesta – "Olen aina otettu saadessani tällaista ylistystä"

1:10
Kamaran joukkuetoveri Kemar Roofe yllätti Eurooppa-liigan ottelussa Standard Liegen maalivahdin puolesta kentästä.

Huuhkajien keskikenttätähti Glen Kamara, 25, on jatkanut kuukaudesta toiseen nousujohteisia esityksiään myös seurajoukkueessaan. Kamaran edustama Rangers johtaa Skotlannin Valioliigaa, ja päävalmentaja Steven Gerrard tietää, että suurseurojen pitäminen suomalaistähdestä loitolla on jatkuvasti vaikeampaa.

Tammikuussa 2019 Dundeesta Rangersiin siirtyneen Kamaran sanotaan pelaavan juuri nyt uransa parasta jalkapalloa.

Kamara vakuutti erityisesti aiemmin lokakuussa pelatussa Skotlannin suurimmassa jalkapallo-ottelussa Old Firmissa, jossa Rangers kaatoi maalein 2-0 maan toisen suurseuran Celticin. 

Skotlantilaislehti The Herald kuvaili täydet 90 minuuttia ottelussa pelanneen Kamaran esitystä tämän Rangers-uran parhaaksi.

Celtic-voiton jälkeen Kamara jatkoi jykeviä esityksiään keskikentän kasipaikalla Eurooppa-liigassa Lech Poznania vastaan.

– Tunnen oloni itsevarmaksi ja hyväksi. Minusta vain tuntuu, että pelaan juuri nyt hyvällä tasolla ja toivon voivani jatkaa kehittymistä, Kamara sanoi skottilehden haastattelussa.

– Mitä enemmän pelejä pelaat, sitä itsevarmemmaksi tulet ja totut pelaamaan ympärillä oleviesi kanssa.

Ensimmäisen kauden sopeutuminen on takana, ja Kamara kertoo nyt tottuneensa pelaamaan joukkuetovereidensa kanssa. Ottelut Skotlannin pääsarjan ulkopuolella ovat olleet myös olennaisia pelaajan kehityksessä.

– Olen ehdottomasti kehittynyt Eurooppa-liigassa samalla tavalla kuin maajoukkueessakin, koska molemmissa pelataan hyvin erilaisia vastustajia vastaan.

Päävalmentajana toimiva Liverpool-legenda Gerrard saa Kamaralta kiitosta.

– Valmentaja on ollut todella avulias. Hän vain käski minun mennä kentälle, olla itsevarma ja pelata omaa futistani, Kamara kertoi.

Itseluottamus on levinnyt koko Rangersin joukkueeseen. Joukkue on pitänyt 17 ottelussa maalinsa puhtaana 14 kertaa. Usein myös puolustavassa roolissa pelaavalla Kamaralla on ollut alakerran tukkimisessa niin ikään tärkeä rooli.

– Se on ollut koko joukkueen työ, ei vain keskikentän. Puolustuksemme on ollut suurenmoinen. Kaikki alkaa kuitenkin hyökkääjistä, kymppipaikasta ja laitapelaajista, Kamara muistutti.

– Olen samalla sivulla muiden keskikenttäpelaajien kanssa. Pelaamme nyt paljon paremmin yhdessä viime kauteen verrattuna.

Rangers kohtaa sunnuntaina iltapäivällä sarjassa viidentenä olevan Kilmarnockin. Kyseinen vieraskenttä on ollut Rangersille vaikea: kahdeksasta ottelusta tuloksena on vain yksi voitto. 

– Ihmiset ovat tällä kaudella muutamissa peleissä luulleet, että menettäisimme pisteitä, mutta olemme pelanneet hyvin ja saavuttaneet tuloksia sieltäkin, missä sitä ei ole meiltä odotettu, Kamara sanoi.

Gerrard on ilmoittanut halunsa solmia jatkosopimuksen suomalaisen kanssa, mutta Kamara itse ei kommentoi neuvottelujen etenemistä.

– On ehdottomasti mukavaa kuulla, että valmentaja haluaa tehdä kanssani uuden sopimuksen. Hän on suuri manageri, ja olen aina otettu saadessani tällaista ylistystä, mutta olen keskittynyt omaan pelaamiseeni. Mitä sen jälkeen tapahtuu, tapahtuu sitten myöhemmin, Kamara asetteli.

Lähde: The Herald

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja