Huuhkajatähden tilastot olivat viime pelissä lähes mykistävän hyvät – Teemu Pukki uskoo, että Glen Kamara on matkalla Valioliigaan

5:44
Huuhkajien uusi ratkaisija Robert Taylor kommentoi kiristynyttä kilpailutilannetta ja omaa nousuaan maajoukkueen hierarkiassa.

Marraskuussa 2017 Suomen A-maajoukkueessa debytoinut Glen Kamara on noussut kolmessa vuodessa tähdeksi, jonka vastuulle luotetaan suuri osa joukkueen pelinrakentelusta keskikentällä.

24-vuotiaan Kamaran elastisuus ja pehmeä kosketus palloon yhdistettynä nopeisiin rytminvaihdoksiin ovat usein kaunista katseltavaa. Rangers-peluri irtoaa vartijastaan usein vartaloharhautuksella, mikä suo hänelle aikaa ottaa pari vetävää askelta ja pelata hyökkäystä eteenpäin vievän syötön omalle joukkuekaverilleen.

Arsenalin akatemiassa nuorempana taitojaan hionut Kamara esitteli koko repertuaariaan sunnuntaina Bulgariaa vastaan ja pelasi samalla yhden maajoukkueuransa parhaista otteluista.

Kamara sai kannattajien äänestyksessä ansaitusti valinnan pelin parhaaksi huuhkajaksi.

Tilastot vahvistivat silmätestin kertoman: Kamara pelasi Bulgariaa vastaan liki virheettömän ottelun. Hänen antamastaan 59 syötöstä yhtä vaille kaikki menivät omille pelaajille. Syöttöprosentiksi muodostui siten huikea 98,3.

Lisäksi Kamaran kaikki kolme pitkää syöttöä löysivät kohteensa, viidestä kaksinkamppailustaan kolme kääntyi hänen voitokseen, ja molemmat taklaukset merkittiin onnistuneiksi. Toisella niistä hän esti Bulgarian maalintekoyrityksen omalla rangaistusalueella.

Hyökkäyspelaamisessa Kamara säväytti syöttöjensä lisäksi pitkällä tempokuljetuksellaan, joka alkoi hänen harhautuksestaan ja päättyi lopulta Suomen maalipaikkaan.

Tiistaina maajoukkueen lehdistötilaisuudessa Kamara piti tuttuun tapaan vastauksensa lyhyenä.

– Sen jälkeen kun aloitin, olen tutustunut pelaajiin ja siihen, miten joukkue pelaa. Olen nauttinut siitä. Minusta on tuntunut, että olen sopinut hyvin joukkoon, Kamara kertasi vaatimattomana viimeistä kolmea vuottaan.

"Glen on huippupelaaja"

Kamaran lahjat eivät ole jääneet vain Suomen maajoukkueen ja Rangersin kannattajien tietoon, sillä lehtien perusteella useat eurooppalaisseurat ovat tarkkailleet häntä tarjousaikeissa. Toistaiseksi Rangers-luotsi Steven Gerrard on saanut kuitenkin pitää kiinni kultakimpaleestaan.

France Football -lehden mukaan Kamarasta on ollut kiinnostunut ainakin Arsenal, Aston Villa ja Marseille. Aiemmin tänä syksynä Vincent Kompanyn valmentama belgialaisseura Anderlecht oli kiinnostunut Kamarasta.

– Hän ei ole siirtymässä Anderlechtiin, sen voin luvata teille, Gerrard paalutti The Scotsmanin mukaan.

Liverpool-legenda on kuitenkin joutunut myöntämään, että tarpeeksi suuren tarjouksen edessä Kamaraa voi olla mahdotonta estää lähtemästä Skotlannista rahakkaammille kentille.

Viime kaudella Norwich Cityn riveissä Valioliigassa pelanneen Teemu Pukin mukaan Kamaran taso riittäisi hyvin Englannin korkeimmalla sarjatasolla.

– Ihan varmasti. Glen on huippupelaaja ja uskoisin, että hän pärjäisi hyvin. Voisin veikata, että jossain vaiheessa uraansa hän pelaa siellä, Pukki arveli tiistaina.

Kamara itse ei halunnut osallistua siirtospekulaatioihin.

– En keskity siihen. Lehdissä puhutaan, mitä lehdissä puhutaan. Keskityn vain pelaamiseen täällä ja seurajoukkueessa, Kamara kuittasi.

Aihetta keskittymiseen Kamaralla toki riittää.

Keskiviikkona vastaan Helsingin Olympiastadionin illassa asettuu Irlanti.

Viikonloppuna Glasgow’ssa edessä on yksi seurajoukkuekauden odotetuimmista otteluista, kun Rangers vierailee paikallisvastustaja Celticin kotipyhätössä Parkheadissa.

Suomi isännöi Irlantia keskiviikkona Helsingin Olympiastadionilla kello 19 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja