Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Täydellinen ruskea jauhelihakastike – teethän sen näin?

Julkaistu 01.04.2014 08:06(Päivitetty 01.04.2014 08:10)

Perinteinen jauhelihakastike on monen suomalaisperheen arkiherkku, mutta miten siitä saakaan valmistettua täydellistä?

Perinteinen ruskea jauhelihakastike on klassinen arkiherkku, jonka valmistaminen käy nopeasti. HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemen mukaan täydellinen ruskea kastike syntyy, kun pitää mielessään muutaman perussäännön.

– Kastike suurustetaan yleensä vehnäjauholla. Vehnäjauhot voi ripotella pannulle ruskistetun jauhelihan joukkoon, mutta kastikkeesta saa tummempaa ja maukkaampaa, kun jauhot ruskistaa erikseen pannulla tai kattilassa rasvan kera.

Honkaniemi muistuttaa, että jauhoihin lisättävän nesteen on oltava kuumaa, jotta jauhot eivät paakkuuntuisi.

– Ja kastiketta on sekoitettava voimakkaasti, kun kuuma neste lisätään ruskistettujen jauhojen joukkoon.

Yksinkertaisimmillaan mausteiksi riittävät suola ja rouhittu mustapippuri, mutta kastiketta voi maustaa lukemattomin eri tavoin.

Lue lisää vinkkejä maustamiseen ja katso ruskean jauhelihakastikkeen resepti Tero Honkaniemen Lihakoulu-blogista

Lue myös:

Jauhelihapihvit kannattaakin valmistaa näin – lopputuloksena supermehevä hampurilainen

Näin leikkaat pihvin oikeaoppisesti – saat mureampaa lihaa!

Ethän pilaa pihvejäsi näin? Lopputuloksena kuivaa ja palanutta lihaa

Supermureat pihvit syntyvät helposti – tässä ehdoton niksi!

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Näin jauhelihakastikkeesta tulee parempaaParempaa jauhelihakastiketta helposti! Ruotsalaisen ruokagurun kolme vinkkiäOsaatko? Klassikkokastike, jonka valmistaminen sinunkin pitäisi opetella – täydellinen pihville!Valmistatko jauhelihasta näitä arkiruokia? Kokit paljastavat suosikki- ja inhokkireseptinsäOsaatko jo tehdä itse? Aivan järjettömän hyvä kastike pihville – menee taatusti jatkoon, jos kokeiletRuskea kastike – näin valmistat sen oikein ja saat siitä takuuvarmasti ruskeaa!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:15
    Ruoka

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa

  • 08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö

  • 06:27
    Väsymys

    Ovatko ihmiset olleet aina väsyneitä? Tutkija: Uupumus ei ole vain nykyajan vitsaus

  • Eilen20:31
    Seksimyytit

    Peppuseksiin liittyy edelleen paljon vääriä uskomuksia

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti