Supermureat pihvit syntyvät helposti – tässä ehdoton niksi!

Marinoimalla lihan itse voit vaikuttaa myös sen mureuteen. Murea liha syntyy lisäämällä marinadiin happamia ainesosia, kuten viinietikkaa tai sitruunamehua.

Oikeanlainen marinadi tekee lihasta mureaa ja mehukasta. Mureutta lihaan saadaan happamuudella, jonka avulla lihan pH-arvo laskee, mikä saa lihasprotieiinia pilkkovat entsyymit aktivoitumaan. Happamana ainesosana voidaan käyttää esimerkiksi sitruunamehua, jogurttia tai viinietikkaa.

Lihan murevuutta edistää myös huoneenlämpö. Ota lihat jääkaapista pois hyvissä ajoin, vähintään tuntia ennen kypsennyksen aloittamista, jotta ne eivät ole kylmiä grilliin joutuessaan.

Varo liikaa suolaa

Marinadiin ei kannata lisätä paljoakaan suolaa, sillä se poistaa nestettä lihasta, jolloin se ei ole yhtä mehevää. Jos suolaa haluaa laittaa, kannattaa se tehdä vasta valmistuksen loppuvaiheessa tai jopa juuri ennen tarjoilua.

Sen sijaan makea tekee lihasta mehukkaampaa, minkä vuoksi marinadeihin usein lisätään vaikkapa hunajaa tai siirappia.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat