Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Supermureat pihvit syntyvät helposti – tässä ehdoton niksi!

Julkaistu 17.02.2014 13:50

Marinoimalla lihan itse voit vaikuttaa myös sen mureuteen. Murea liha syntyy lisäämällä marinadiin happamia ainesosia, kuten viinietikkaa tai sitruunamehua.

Oikeanlainen marinadi tekee lihasta mureaa ja mehukasta. Mureutta lihaan saadaan happamuudella, jonka avulla lihan pH-arvo laskee, mikä saa lihasprotieiinia pilkkovat entsyymit aktivoitumaan. Happamana ainesosana voidaan käyttää esimerkiksi sitruunamehua, jogurttia tai viinietikkaa.

Lihan murevuutta edistää myös huoneenlämpö. Ota lihat jääkaapista pois hyvissä ajoin, vähintään tuntia ennen kypsennyksen aloittamista, jotta ne eivät ole kylmiä grilliin joutuessaan.

Varo liikaa suolaa

Marinadiin ei kannata lisätä paljoakaan suolaa, sillä se poistaa nestettä lihasta, jolloin se ei ole yhtä mehevää. Jos suolaa haluaa laittaa, kannattaa se tehdä vasta valmistuksen loppuvaiheessa tai jopa juuri ennen tarjoilua.

Sen sijaan makea tekee lihasta mehukkaampaa, minkä vuoksi marinadeihin usein lisätään vaikkapa hunajaa tai siirappia.

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Varo tätä maustamisen emämunausta – "tällöin liha taatusti kuivuu"
Lihansyöjän unelma! Perinteiselle marinadille on olemassa huomattavasti parempi vaihtoehto – oletko jo kokeillut?
Älyttömän helppoa: Halvasta lihasta jopa parempaa kuin sisäfileepihvistä!
Uskomattoman helppoa: Halvasta lihasta parempia pihvejä kuin sisäfileestä
Unohda marinadit – näin liha kannattaa oikeasti maustaa
Unohda perinteiset marinadit – nyt tulee rub-maustaminen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 15:07
    Lapset

    Iso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuu

  • 12:52
    Muotimaailma

    Sami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynnin

  • 09:34
    Ruoka

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • 08:19
    Ruoka

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • 06:33
    Kela

    Miksi Kela kysyy, mitä tukia hakija on saanut? Kela vastaa