Näin leikkaat pihvin oikeaoppisesti – saat mureampaa lihaa!

Osaatko sinä leikata fileestä pihvejä oikealla tavalla?

Liha muodostuu lihassyistä ja sidekudoksesta niiden ympärillä. Fileessä syyt erottuvat pitkittäisinä viivoina fileen pinnassa. Lihassyyt eivät kuitenkaan kulje aivan suoraan fileen päästä päähän, vaan loivasti viistoon. Pihviä ei siis leikata pystysuoraan leikkuulautaan nähden, vaan 30–40 asteen kulmassa. Näin lihassyyt katkeavat pystysuoraan.

Naudan sisäfileestä pihvejä:

Naudan sisäfileen leikkaamisessa on tärkeää tarkistaa fileen lihassyiden kulkusuunta ja leikata pihvit poikkisyin.

1. Vaihe

Naudan sisäfileen lihassyyt eivät kulje suoraan fileen suuntaisesti vaan vinottain. Punaisessa lihassa lihassyiden kulkusuunta erottuu helpisti, ja leikkuukulma on on helppo tehdä syiden vastaisesti.

2. Vaihe

Kun pihvit leikataan lihassyiden kulkusuunnan vastaisesti, lihassyyn pituus jää pihvissä mahdollisimman lyhyeksi. Näin pihvistä tulee mureampi.

3. Vaihe

Naudan sisäfileepihvi ei nuijimista kaipaa, vaan ne ainoastaan painellaan kevyesti muotoonsa ennen paistamista.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat