Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Näin leikkaat pihvin oikeaoppisesti – saat mureampaa lihaa!

Julkaistu 19.03.2014 14:39(Päivitetty 22.04.2014 16:27)

Osaatko sinä leikata fileestä pihvejä oikealla tavalla?

Liha muodostuu lihassyistä ja sidekudoksesta niiden ympärillä. Fileessä syyt erottuvat pitkittäisinä viivoina fileen pinnassa. Lihassyyt eivät kuitenkaan kulje aivan suoraan fileen päästä päähän, vaan loivasti viistoon. Pihviä ei siis leikata pystysuoraan leikkuulautaan nähden, vaan 30–40 asteen kulmassa. Näin lihassyyt katkeavat pystysuoraan.

Kun pihvi on paistettu: Opi liekittämään kuin huippukokki

Naudan sisäfileestä pihvejä:

Naudan sisäfileen leikkaamisessa on tärkeää tarkistaa fileen lihassyiden kulkusuunta ja leikata pihvit poikkisyin.

1. Vaihe

Naudan sisäfileen lihassyyt eivät kulje suoraan fileen suuntaisesti vaan vinottain. Punaisessa lihassa lihassyiden kulkusuunta erottuu helpisti, ja leikkuukulma on on helppo tehdä syiden vastaisesti.

2. Vaihe

Kun pihvit leikataan lihassyiden kulkusuunnan vastaisesti, lihassyyn pituus jää pihvissä mahdollisimman lyhyeksi. Näin pihvistä tulee mureampi.

3. Vaihe

Naudan sisäfileepihvi ei nuijimista kaipaa, vaan ne ainoastaan painellaan kevyesti muotoonsa ennen paistamista.

Lisää lihanvalmistusvinkkejä löydät Hookoon Lihakoulusta

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Mistä tietää, että grillattu liha on valmista? Vältä nyt ihmeessä emämoka: "Virhe tehdään siinä"Mistä tietää, että grillattu liha on valmista? Vältä nyt ihmeessä yleisin emämoka: "Virhe tehdään siinä"Tämä on tiedettävä, jos teet kotona ruokaa: Näin broilerista tulee taatusti mehevää Ammattilaiskokitkin mokaavat: Näin broilerinfileet pitäisikin oikeasti paistaaLeikkaa liha oikein – näin teet neljä kertaa mureampia pihvejä!Näin teet pihvistä supermehevän – kaksi helppoa kikkaa mureuttamiseen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 15:07
    Lapset

    Iso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuu

  • 12:52
    Muotimaailma

    Sami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynnin

  • 09:34
    Ruoka

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • 08:19
    Ruoka

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • 06:33
    Kela

    Miksi Kela kysyy, mitä tukia hakija on saanut? Kela vastaa