Ethän pilaa pihvejäsi näin? Lopputuloksena kuivaa ja palanutta lihaa

Todellinen pihvinpaistomestari tuntee täydellisen lihan salat – lue, mitkä ovat yleisimmät valmistusmokat.

Pihvinpaisto on taitolaji ja pienilläkin asioilla on väliä. Esimerkiksi liian pitkä marinointiaika voi tehdä lihasta helposti kuivaa.

Älä nosta lihaa pannulle tai grilliin marinadi valuen

Grillissä marinadin mahdollinen öljy voi syttyä palamaan, kun sitä tippuu hiilille, jolloin liekit polttavat lihaa liikaa. Valuta siis ylimääräiset marinadit pois ennen grillausta. Pannullakin paistaessa kannattaa välttää marinadilla lotraamista, sillä se voi palaa helposti kiinni kuumaan pannuun.

Älä marinoi lihaa liian kauan

Noudata ohjeita, sillä liian pitkä marinointiaika voi tehdä lihasta liian kuivaa ja vaikuttaa ikävästi sen rakenteeseen. Oikea marinointiaika riippuu lihan paksuudesta ja vaihtelee 30 minuutista tunteihin.

Muista bakteerivaara

Valmista lihaa ei saa laittaa lautaselle, jossa on säilytetty raakaa lihaa, jotta vältät bakteerivaaran. Älä myöskään käytä raa'an lihan kanssa kosketuksissa ollutta marinadia uudelleen esimerkiksi kastikkeeseen.

Mausta oikein

Tiesitkö, että marinadissa eri mausteilla on eri tehtävänsä? Esimerkiksi happamat mausteet, kuten viinietikka ja sitrushedelmät mureuttavat lihaa, kun taas ripaus sokeria tekee pihvin pinnasta rapean.

Lähde: Grillikirja/ Schildts

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat