Täydellisen pihvin valmistaminen voi osoittautua yllättävän helpoksi silloin, kun lihan valmistamiseen on varattu tarpeeksi aikaa ja kärsivällisyyttä – sekä tärkeimmät vinkit onnistuneen pihvin valmistamiseen. Poimi vinkit siihen, kuinka yleisimmät sudenkuopat pihvinpaistossa on mahdollista välttää!
Vaikka pihvin paistaminen kuulostaa yksinkertaiselta, on lyhyen paistohetken aikana yllättävän helppo sortua kohtalokkaisiin virheisiin. Kiinnitä huomiota jokaiseen liikkeeseen, jonka keittiössä pihvien paistamisen yhteydessä teet, niin voit kehittyä mahtavaksi kotikokiksi, joka on tunnettu täydellisistä pihveistään.
Käännä pihvi oikeaan aikaan
Jotta pihvi ei tartu pannuun ja siihen jäisi kaunis pinta, on tärkeää, ettei sitä käännetä liian aikaisin. On tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että pihvi saa todella paistua tovin kuumalla pannulla, ennen paistopinnan värin tarkkailua. Kauniisti raidoittunut pihvi on huomattavasti näyttävämpi kuin repaleinen lopputulos.
Panosta lihan maustamiseen
Suola poistaa nestettä lihasta ja etenkin tästä syystä oikea-aikainen maustaminen on pihvin onnistumisen kannalta avainasemassa. Jos pihvi pintamaustetaan perinteiseen tyyliin suolalla ja pippurilla, on mausteet hyvä lisätä lihan pinnalle vasta juuri ennen paistamista – tai paistamisen aikana, jotta liha säilyttää mehukkuutensa.

