Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ei enää koskaan kuivia pihvejä! Kahdeksan virhettä, joihin ei kannata sortua burgereiden paistossa

Shutterstock
Julkaistu 12.05.2018 09:31

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Lihan valitseminen, muotoilu ja käsittely ovat avainasemassa, kun tarkoituksenasi on grillata hyviä hampurilaispihvejä. 

Video: Makkarat voi kypsentää myös kuumailmapuhallinta käyttämällä.

Välttämällä seuraavat virheet edessäsi voi pian olla paras hampurilainen, jonka olet elämäsi aikana syönyt. 

Virhe 1: Sorrut valmiisiin tuotteisiin

Kauppojen hyllyiltä löytyvät hampurilaispihvit voivat olla houkuttelevia varsinkin silloin, jos haluat päästä mahdollisimman vähällä vaivalla. Paras lopputulos syntyy kuitenkin itse tekemällä. Itse tehtyihin pihveihin voit valita lihan ja mausteet juuri omien makumieltymyksiesi mukaan.

Virhe 2: Valitset väärän lihan

shutterstock_282600608
Grillatessa rasvapitoisuus on hyvä asia.Shutterstock

Hampurilaisia voi valmistaa lähes mistä tahansa raaka-aineesta aina broilerista halloumiin, mutta klassisiin burgereihin jauheliha on ainoa oikea vaihtoehto. Hampurilaisia valmistettaessa kannattaa valita mahdollisimman rasvapitoinen jauheliha, sillä mitä rasvaisempi liha on, sitä mehevämpi lopputulos syntyy.

Virhe 3: Käsittelet lihaa liikaa

Vaikka maustaminen on tärkeä asia, hampurilaisten väliin tulevaa jauhelihaa ei kannata maustaa ja muotoilla liikaa, sillä pihvi muuttuu helposti kuivaksi. Paras tapa välttää tämä virhe on sekoittaa mausteet erillisessä kulhossa ja sekoittaa ne varovasti jauhelihan joukkoon.

Virhe 4: Jätät tärkeän työvaiheen väliin muotoilussa

jauhelihapihvi jauhelihaLiha ei tartu kostuttettuihin käsiin.Shutterstock

Pihvin muotoileminen käsin on helpoin, mutta samalla sottaisa tapa muotoilla pihvit oikean mallisiksi. Välttääksesi sotkun ja taataksesi hyvän lopputuloksen, kädet kannattaa kastella veden alla ennen muotoilua.

Virhe 5: Teet pihveistä liian pieniä

Grillatessa pihvit kutistuvat melkoisesti, ja mitä enemmän rasvaa liha sisältää, sitä enemmän se kutistuu. Muista siis muotoilla pihveistä kerralla tarpeeksi suuria, jotta sämpylöiden väliin ei päädy minikokoista pihviä. Pihvin keskiosaan kannattaa myös muistaa painaa kuoppa ennen paistoa, sillä pihvi pullistuu kypsyessään.

Virhe 6: Grilli on liian kylmä

grilliPuhdas ja tarpeeksi kuuma grilli takaavat hyvän lopputuloksen.Shutterstock

Keskilämpö on paras hampurilaispihvien grillaamiseen. Hyvä tapa testata grillin kuumuutta on asettaa käsi kymmenen senttimetriä grillin yläpuolelle. Jos pystyt pitämään kättä siinä noin 4–5 sekunnin ajan, lämpö on juuri sopiva.

Virhe 7: Painelet pihvejä paiston aikana

Monelle grillaajalle on saattanut jäädä mielikuva siitä, että pihvejä pitäisi painella paiston aikana. Tämä on suuri virhe, sillä painamisen seurauksena lihan nesteet pääsyvät valumaan pihveistä grillin syövereihin. Painelu voi siis johtaa helposti kuivaan lopputulokseen.

Virhe 8: Grillaat intuitiolla

hampurilainenLämpömittarilla kypsyys saadaan juuri halutuksi.Shutterstock

Lämpömittari ja ajastin ovat välineitä, joihin jokaisen kotigrillaajankin kannattaisi investoida. Grillaa hampurilaisia 5–6 minuuttia kummaltakin puolelta ja mittaa tämän jälkeen pihvin sisälämpö. Pihvi on medium silloin, kun sisälämpötila näyttää 65 astetta.

Lähde: Foxnews

Lisää aiheesta:

Tavalliset grillausmokat pilaavat kanan silmänräpäyksessä – asiantuntijoiden vinkeillä saat lihasta aina mehukasta ja maukastaPorsaankyljyksetkö muka kuivia ja mauttomia? Helpot nyrkkisäännöt takaavat onnistuneen lopputuloksenJulkkiskokki paljastaa helpot nyrkkisäännöt: Näin paistat täydellisen mehukkaan pihvinParhaan burgerin salaisuus: Tee jauhelihapihville yksinkertainen "sormitemppu"Täydellisen pihvin salaisuus – älä vaan tee näitä mokia!Täydellisen hampurilaisen salaisuus: Teethän jauhelihapihville yksinkertaisen "sormitempun"?
HampurilainenGrillausKesäMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 24.7.13:59
    Ravintolat

    Suomen parhaimmistoon kuuluva burgeriravintola konkurssiin

  • 7.7.06:35
    Väkivaltarikokset

    Puukkomies uhkasi ottaa panttivankeja Rovaniemellä, jos ei saa heti hampurilaista

  • 10.6.10:49
    Ruoka

    Jonin "punainen mökki" on Suomen paras hampurilaisravintola

  • 5.6.18:46
    Ruoka

    Menneiden vuosikymmenten grilliruoasta tuli koko kansan hitti: "Kehittynyt valtavasti"

  • 22.2.09:43
    Ruoka

    Olli on ollut Mäkkärissä töissä vuodesta 1985 – kertoo nyt, miten Big Mac tehdään