1:32

Ei enää koskaan kuivia pihvejä! Kahdeksan virhettä, joihin ei kannata sortua burgereiden paistossa

Lihan valitseminen, muotoilu ja käsittely ovat avainasemassa, kun tarkoituksenasi on grillata hyviä hampurilaispihvejä. 

Video: Makkarat voi kypsentää myös kuumailmapuhallinta käyttämällä.

Välttämällä seuraavat virheet edessäsi voi pian olla paras hampurilainen, jonka olet elämäsi aikana syönyt. 

Virhe 1: Sorrut valmiisiin tuotteisiin

Kauppojen hyllyiltä löytyvät hampurilaispihvit voivat olla houkuttelevia varsinkin silloin, jos haluat päästä mahdollisimman vähällä vaivalla. Paras lopputulos syntyy kuitenkin itse tekemällä. Itse tehtyihin pihveihin voit valita lihan ja mausteet juuri omien makumieltymyksiesi mukaan.

Virhe 2: Valitset väärän lihan

Hampurilaisia voi valmistaa lähes mistä tahansa raaka-aineesta aina broilerista halloumiin, mutta klassisiin burgereihin jauheliha on ainoa oikea vaihtoehto. Hampurilaisia valmistettaessa kannattaa valita mahdollisimman rasvapitoinen jauheliha, sillä mitä rasvaisempi liha on, sitä mehevämpi lopputulos syntyy.

Virhe 3: Käsittelet lihaa liikaa

Vaikka maustaminen on tärkeä asia, hampurilaisten väliin tulevaa jauhelihaa ei kannata maustaa ja muotoilla liikaa, sillä pihvi muuttuu helposti kuivaksi. Paras tapa välttää tämä virhe on sekoittaa mausteet erillisessä kulhossa ja sekoittaa ne varovasti jauhelihan joukkoon.

Virhe 4: Jätät tärkeän työvaiheen väliin muotoilussa

Pihvin muotoileminen käsin on helpoin, mutta samalla sottaisa tapa muotoilla pihvit oikean mallisiksi. Välttääksesi sotkun ja taataksesi hyvän lopputuloksen, kädet kannattaa kastella veden alla ennen muotoilua.

Virhe 5: Teet pihveistä liian pieniä

Grillatessa pihvit kutistuvat melkoisesti, ja mitä enemmän rasvaa liha sisältää, sitä enemmän se kutistuu. Muista siis muotoilla pihveistä kerralla tarpeeksi suuria, jotta sämpylöiden väliin ei päädy minikokoista pihviä. Pihvin keskiosaan kannattaa myös muistaa painaa kuoppa ennen paistoa, sillä pihvi pullistuu kypsyessään.

Virhe 6: Grilli on liian kylmä

Keskilämpö on paras hampurilaispihvien grillaamiseen. Hyvä tapa testata grillin kuumuutta on asettaa käsi kymmenen senttimetriä grillin yläpuolelle. Jos pystyt pitämään kättä siinä noin 4–5 sekunnin ajan, lämpö on juuri sopiva.

Virhe 7: Painelet pihvejä paiston aikana

Monelle grillaajalle on saattanut jäädä mielikuva siitä, että pihvejä pitäisi painella paiston aikana. Tämä on suuri virhe, sillä painamisen seurauksena lihan nesteet pääsyvät valumaan pihveistä grillin syövereihin. Painelu voi siis johtaa helposti kuivaan lopputulokseen.

Virhe 8: Grillaat intuitiolla

Lämpömittari ja ajastin ovat välineitä, joihin jokaisen kotigrillaajankin kannattaisi investoida. Grillaa hampurilaisia 5–6 minuuttia kummaltakin puolelta ja mittaa tämän jälkeen pihvin sisälämpö. Pihvi on medium silloin, kun sisälämpötila näyttää 65 astetta.

Lähde: Foxnews

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja