Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellisen hampurilaisen salaisuus: Teethän jauhelihapihville yksinkertaisen "sormitempun"?

Hampurilaispihviin kannattaa käyttää riittävän rasvaista lihaa.
Hampurilaispihviin kannattaa käyttää riittävän rasvaista lihaa.Shutterstock
Julkaistu 06.03.2016 18:02

MTV LIFESTYLE

Täydellisen hampurilaispihvin salaisuus on laadukas liha ja oikea paistotekniikka. Älä myöskään unohda tärkeää sormitemppua!

Huonosti tehty pihvi voi pilata koko burgerin. Ruokakirjailija Vicki Smallwoodin vinkeillä saat pihveistäsi taatusti mehukkaita.

1. Jauha jauheliha itse

Jos omistat lihamyllyn, jauheliha kannattaa ehdottomasti jauhaa itse. Pyydä kauppiaalta riittävän rasvaista ja nopeasti kypsyvää lihaa. Näin tiedät millaisesta lihasta pihvisi on peräisin, ja saat varmasti laadukkaita burgereita.

2. Käytä rasvaista lihaa

Jos teet burgereita liian vähärasvaisesta lihasta, pihveistä tulee kuivia. Lihassa on hyvä olla riittävästi rasvaa, sillä rasva tekee pihveistä mehukkaita.

3. Muotoile pihvit kostein käsin

Jos et halua jauhelihan tarttuvan sormiisi, kostuta kätesi ennen pihvien muotoilua.

4. Sormitemppu: paina pihviin kolo ennen paistamista

Jauhelihapihvit paisuvat helposti pannulla. Jos et halua pihveistäsi palloja, paina raa’an pihvin keskelle sormellasi kolo ennen paistamista.

5. Älä paista pihvejä jääkaappikylminä

Kun annat pihvien levätä huoneenlämmössä ennen paistamista, ne säilyttävät paremmin muotonsa paistettaessa. Näin myös mausta tulee syvempi.

6. Tarkista maku

Voit tarkistaa pihvitaikinan maun paistamalla pienen koepalan pannulla. Tarvittaessa voit vielä lisätä mausteita ennen pihvien paistamista.

7. Älä painele pihvejä kesken paistamisen

Jos painelet tai siirtelet pihvejä kesken paistamisen, niiden mehut valuvat hukkaan. Odota rauhassa, että pihvi on paistunut toiselta puolelta, ja käännä se vasta sitten. Jos haluat levittää pihvejä paistamisen aikana, tee se parin ensimmäisen sekunnin aikana, ja anna sen jälkeen pihvin paistua rauhassa.

8. Käytä tarpeeksi kuumaa pannua

Pannun tulee olla riittävän kuuma, jotta pihvin pinta paistuu heti, eivätkä lihanesteet pääse karkaamaan.

Lähde: Burgeri joka makuun, Vicki Smallwood, (Docendo, 2016)

Lisää aiheesta:

Ethän lisää korppujauhoja lihapullataikinaan? Tyypillinen moka voi pilata maun ja rakenteenÄlä mokaa jauhelihapihvien kanssa! Helppo kikka takaa täydellisen mehevän lopputuloksen Julkkiskokki paljastaa helpot nyrkkisäännöt: Näin paistat täydellisen mehukkaan pihvinEi enää koskaan kuivia pihvejä! Kahdeksan virhettä, joihin ei kannata sortua burgereiden paistossaVirhe, johon suomalaiset ovat sortuneet jauhelihapihvejä paistaessa jo 1980-luvulla – ethän pilaa pihvejä näin?Parhaan burgerin salaisuus: Tee jauhelihapihville yksinkertainen "sormitemppu"
HampurilainenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 24.7.13:59
    Ravintolat

    Suomen parhaimmistoon kuuluva burgeriravintola konkurssiin

  • 7.7.06:35
    Väkivaltarikokset

    Puukkomies uhkasi ottaa panttivankeja Rovaniemellä, jos ei saa heti hampurilaista

  • 10.6.10:49
    Ruoka

    Jonin "punainen mökki" on Suomen paras hampurilaisravintola

  • 5.6.18:46
    Ruoka

    Menneiden vuosikymmenten grilliruoasta tuli koko kansan hitti: "Kehittynyt valtavasti"

  • 22.2.09:43
    Ruoka

    Olli on ollut Mäkkärissä töissä vuodesta 1985 – kertoo nyt, miten Big Mac tehdään