Julkkiskokki paljastaa helpot nyrkkisäännöt: Näin paistat täydellisen mehukkaan pihvin

Maltti on valttia lihaa valmistettaessa, julkkiskokki muistuttaa.

Päätyykö lautasellesi kerta toisensa jälkeen kuiva ja sitkeä pihvi? Jos näin on, ei hätää, sillä huippukokin vinkeillä sinustakin voi kuoritua varsinainen pihvimestari. 

Independent-sivusto kysyi itävaltalais-yhdysvaltalaiselta julkkiskokki Wolfgang Puckilta vinkit ravintolatasoisen pihvin paistamiseen kotioloissa. Täydellinen pihvi syntyy kokin mukaan seitsemän muistisäännön avulla. Näitä vinkkejä noudattamalla et voi mennä metsään!

1) Osta laadukasta lihaa

Hyvä pihvi syntyy laadukkaasta lihasta. Mutta toisin kuin moni ajattelee, sisäfilee ei automaattisesti ole paras ruhonosa pihvin paistamiseen. Miehen mukaan luullinen liha lukeutuu hänen ehdottomiin suosikkeihinsa.

Luullisesta lihasta syntyy miehen mukaan maukas ja ennen kaikkea mehukas lopputulos.

2) Mausta hyvin

Ennen paistamista kokki suosittelee maustamaan pihvin reilulla oliiviöljyllä, vastarouhitulla mustapippurilla ja tuoreilla yrteillä.

3) Anna lihan lämmetä

Lihaa ei koskaan saisi nostaa jääkaappikylmänä suoraan pannulle tai grilliin, vaan lihan tulee antaa rauhassa lämmetä huoneenlämpöiseksi. Ota huomioon, että tämä voi viedä aikaa useammankin tunnin.

4) Kuumenna pannu tai grilli kuumaksi

Puckin mukaan suurin virhe, jonka ihmiset pihviä paistaessaan tekevät on, että pannua tai grilliä ei kuumenneta riittävän kuumaksi.

– Useimmat ihmiset kypsentävät sen hitaasti suuren öljymäärän kera, mutta tämä on virhe. Voit kuumentaa grillin todella kuumaksi tai laittaa pihvin höyryävälle pannulle. Näin saat siihen mukavan rapean ja hyvin ruskistuneen pinnan.

Riittävän kuuman pannun ansiosta lihan rasva karamellisoituu, jolloin lihaan saadaan entistäkin herkullisempaa makua. 

5) Älä käännä heti

Moni kotikokki sortuu kääntämään lihan pian sen jälkeen, kun pihvi on osunut grilliin tai pannuun. Tämä ei kuitenkaan kannata, vaan lihan tulisi antaa paistua rauhassa. Kun liha saa paistua kunnolla molemmilta puolilta, lihan pintaan muodostuu rapea ja herkullinen pinta.

6) Anna levätä

Lihan leikkaaminen liian aikaisin on virhe, joka johtaa helposti kuivaan lopputulokseen. Malta siis mielesi!

– Kun pihvi on paistunut haluamaasi kypsyyteen, nosta se lämpimälle lautaselle ja anna levätä noin kymmenen minuutin ajan. Tällä tavalla lihasnesteet pysyvät lihan sisällä, Puckin kertoo.

7) Tarjoile!

Mitä ikinä teetkin, älä peitä hyvän lihan makua kastikkeella, kokki muistuttaa. Miehen mukaan yksinkertaiset mausteet, kuten pihvin pinnalle lisätty valkosipuli, voi ja tuoreet yrtit riittävät vallan mainiosti.

Lähde: Independent

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja