Vältä yleiset "pannumokat" – 3 tärkeää sääntöä pihvinpaistoon
Moni pitää pihvin paistamista yhtenä suurimmista haasteista keittiössä. Tässä haastavana pidetystä tehtävästä on kuitenkin mahdollista selvitä kunnialla, kun välttää kolme yleistä pannumokaa.
Käännä pihvi oikeaan aikaan
Jotta pihvi ei tartu pannuun ja siihen jäisi kaunis pinta, on tärkeää, ettei sitä käännetä liian aikaisin. On tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että pihvi saa todella paistua tovin kuumalla pannulla, ennen paistopinnan värin tarkkailua. Kauniisti raidoittunut pihvi on huomattavasti näyttävämpi kuin repaleinen lopputulos.
Anna pihvin paistua rauhassa
Monella on tapana liikutella pihvejä pannulla jatkuvasti. Jos tavoitteena on valmistaa täydellinen pihvi, kannattaa tämä unohtaa. Taidokkaimmat kokitkin kääntävät pihvin vain kerran: sen jälkeen kun ensimmäisenä paistunut puoli on kypsynyt riittävästi.
Ota pihvi pois pannulta ajoissa
Pihviliha on parhaimmillaan silloin kun se on sisältä vielä punertavaa. Kun pihviä paistaa liian kauan, menettää se mehukkuutensa. Lihan kypsyyttä voi arvioida jonkin verran sen koostumuksen perusteella: kun mediumiksi kypsytettyä lihaa painaa kevyesti paistolastalla, se palautuu edeltävään muotoonsa tyynyn lailla.
Lähde: Huffington Post
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti