Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vältä yleiset "pannumokat" – 3 tärkeää sääntöä pihvinpaistoon

Pihviä paistaessa täytyy keskittyä useampaan seikkaan, jotta lopputulos on onnistunut.
Pihviä paistaessa täytyy keskittyä useampaan seikkaan, jotta lopputulos on onnistunut.Shutterstock
Julkaistu 18.06.2016 14:03

MTV LIFESTYLE

Moni pitää pihvin paistamista yhtenä suurimmista haasteista keittiössä. Tässä haastavana pidetystä tehtävästä on kuitenkin mahdollista selvitä kunnialla, kun välttää kolme yleistä pannumokaa.

Käännä pihvi oikeaan aikaan

Jotta pihvi ei tartu pannuun ja siihen jäisi kaunis pinta, on tärkeää, ettei sitä käännetä liian aikaisin. On tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että pihvi saa todella paistua tovin kuumalla pannulla, ennen paistopinnan värin tarkkailua. Kauniisti raidoittunut pihvi on huomattavasti näyttävämpi kuin repaleinen lopputulos.

Anna pihvin paistua rauhassa

Monella on tapana liikutella pihvejä pannulla jatkuvasti. Jos tavoitteena on valmistaa täydellinen pihvi, kannattaa tämä unohtaa. Taidokkaimmat kokitkin kääntävät pihvin vain kerran: sen jälkeen kun ensimmäisenä paistunut puoli on kypsynyt riittävästi.

Ota pihvi pois pannulta ajoissa

Pihviliha on parhaimmillaan silloin kun se on sisältä vielä punertavaa. Kun pihviä paistaa liian kauan, menettää se mehukkuutensa. Lihan kypsyyttä voi arvioida jonkin verran sen koostumuksen perusteella: kun mediumiksi kypsytettyä lihaa painaa kevyesti paistolastalla, se palautuu edeltävään muotoonsa tyynyn lailla.

Lähde: Huffington Post

Lisää aiheesta:

Julkkiskokki paljastaa helpot nyrkkisäännöt: Näin paistat täydellisen mehukkaan pihvinEi enää koskaan kuivia pihvejä! Kahdeksan virhettä, joihin ei kannata sortua burgereiden paistossa"Näin paistat täydellisen pihvin" – huippukokit paljastavat parhaat vinkkinsäHans Välimäki paljastaa: Näin grillaat täydellisen pihvinTäydellisen pihvin salaisuus – älä vaan tee näitä mokia!Täydellisen hampurilaisen salaisuus: Teethän jauhelihapihville yksinkertaisen "sormitempun"?
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos