Mainos

Tätä on kaivattu! Ensi vuoden suurin terveystrendi panostaa nukkumiseen

Luonnonmukainen, puhdas ravinto on ollut trendinä jo pitkään. Ensi vuonna keskitytään syömisen lisäksi myös nukkumaan mahdollisimman puhtaasti ja laadukkaasti.  

Masennus, turhautuminen, herkkuhimo, stressi ja ärsytys ovat tuntemuksia, jotka voivat syntyä siitä yksinkertaisesta syystä, että et saa riittävästi unta. Kiireisen elämän vastapainoksi on nyt vihdoin luotu trendi, jonka avulla nämä unenpuutteen epämiellyttävät seuraukset voidaan saada kumottua.

Ensi vuonna suureksi trendiksi ennustetaan nimittäin puhdasta nukkumista. Tämä tarkoittaa seitsemään tai kahdeksaa, joskus jopa kymmentä tuntia laadukasta unta yössä. Ihanaa, nyt on vihdoin lupa nukkua! 

Muutaman minuutin hieronta auttaa uneen

Asiantuntijoiden mukaan nykymaailman hektisyydessä ihmisten tulisi priorisoida riittävät yöunet elämän tärkeimmäksi asiaksi, sillä uni vaikuttaa yllättävän moneen elämän osa-alueeseen. Vähäiset yöunet vaikuttavat negatiivisesti muun muassa hormonitasapainoon, muistiin, ruokahaluun, immuunijärjestelmään ja aineenvaihduntaan.

Nukkuminen onkin yksinkertaisin kikka säilyttää ihon hehku, tuuheat hiukset ja hoikka vyötärö. 

Laadukkaat yöunet on mahdollista saavuttaa muun muassa ruokailurytmiin ja petivaatteisiin panostamalla. Iltapala häiritsee asiantuntijoiden mukaan yöunia, ja paras vaihtoehto olisikin jättää ilta- ja aamupalan väliin noin 12 tunnin pituinen tauko. Myös muutaman minuutin pituisen ohimo- tai jalkahieronnan on todettu rentouttavan ja nopeuttavan nukahtamista.

Joulu on hyvää aikaa treenata! Nämä vinkit auttavat sinut parempaan uneen. 

Lähde: Dailymail  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.