Mainos

3 vinkkiä parempiin yöuniin: Mikä avuksi yölliseen heräilyyn?

Nämä kolme vinkkiä voivat tuudittaa sinut parempiin yöuniin, Kunto Plus -lehti kertoo.

Herääminen unijaksojen välillä on normaalia, ja yleensä uneen vaivutaan takaisin saman tien. Jos yön aikana kuitenkin tulee oltua enemmän valveilla kuin unessa, eikä nukahtaminen tahdo onnistua heräämisen jälkeen, kannattaa ongelmaan tarttua.

1. Oikea lämpötila

Sekä huoneen että nukkujan omalla lämpötilalla on väliä. Makuuhuoneessa ihanteellinen nukkumalämpötila on noin 18–20 astetta. Kehon lämpötilaa voi kokeilla laskea illalla viileällä suihkulla, etenkin myöhäisten treenien jälkeen.

2. Yömyssy ilman alkoholia

Vaikka pari lasia viiniä tuntuisikin rentouttavan mukavasti, alkoholi itse asiassa heikentää unen laatua. Elimistö käyttää täysteholla energiaa alkoholin polttamiseen, jolloin uni jää kevyeksi. Illan viimeinen drinkki kannattaa nauttia viimeistään kaksi tuntia ennen nukkumaanmenoa – tai jättää kokonaan väliin.

3. Stressin lievitys rentoutusharjoituksilla

Stressi vaikuttaa tunnetusti uneen. Nukahtaminen voi olla vaikeaa, kun elimistö tuntuu käyvän ylikierroksilla ja tekemättömät työt ja deadlinet pyörivät päässä. Ja kun uneen vihdoin pääsee, se on levotonta ja katkonaista, ja yöllä heräämisen jälkeen on vaikea nukahtaa uudestaan. Tällöin voi kokeilla esimerkiksi rentouttavia hengitysharjoituksia. Stressistä johtuviin univaikeuksiin on hyvä suhtautua vakavasti, sillä pitkittyessään unettomuus alkaa puolestaan lisätä stressiä entisestään.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kunto Plus -lehden kanssa.

Muita Kunto Plus -lehden artikkeleita:

***

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja