Tästä syystä suihkutettava aurinkorasva on voidetta huonompi vaihtoehto

0:57

Suihkutettavat aurinkorasvat eivät välttämättä takaa riittävää suojaa auringon säteilyltä, sillä voiteen rakenne on turhan kevyt ja suihkutetun suojan määrää on vaikea arvioida.

Videolla testataan, kuinka nopeasti lämpö nousee lastenvaunuissa.

Yhdysvaltalainen ihotautilääkäri Patricia Wexler kertoo Daily Mail -verkkolehdelle, etteivät suihkutettavat aurinkorasvat tarjoaa tarpeeksi suojaa iholle.

Wexlerin mukaan iholle pullosta suihkutettavat aurinkosuojat eivät sisällä tarpeeksi pitävää suojaa auringon UV-säteilyä vastaan, sillä ne eivät ole rakenteeltaan tarpeeksi paksuja.

Aiemmin kerroimme, että australialainen syöpäjärjestö Cancer Council on lopettanut suihkutettavien aurinkosuojien suosittelemisen. Järjestön mukaan ihmisten tulisi käyttää levitettäviä voiteita, koska suihkeen kanssa levitetyn suojan määrää on voidetta vaikeampi arvioida.

Aurinkorasvaa ei saisi päätyä hengitysteihin

Suihkutettavilla aurinkorasvoilla voi olla kasvaneen palamisriskin lisäksi muita haittapuolia.

Ihotautilääkärien American Acamedy of Dermatology -järjestö suosittelee, ettei aurinkorasvaa suihkuttaisi suoraan kasvoille, jotta sen mahdollisesti terveydelle haitalliset kemikaalit eivät pääsisi hengitysteihin suun ja sierainten kautta.

Suihkutettavat aurinkorasvat ovat suosittuja, sillä niitä on helppo lisätä ilman käsien rasvaantumista. Kunnon suojan saadakseen myös iholle suihkutettavat aurinkosuojat olisi syytä kuitenkin hieroa iholle käsin.

***

2:53

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja