Varo virhettä talvilomallasi! Suihkutettava aurinkovoide ei tehoa, jos käytät sitä näin

Syöpärjestön mukaan ihmisten tulisi pysyä levitettävissä voiteissa, koska monilla on ongelmia aerosolimuotoisen tuotteen annostelun kanssa.

Australialainen syöpäjärjestö Cancer Council on lakannut suosittelemasta suihkutettavia aurinkosuojia. Australiassa kuumimmat kesäkuukaudet koetaan Suomen talviaikaan.

Järjestön mukaan ihmisten tulisi pysyä levitettävissä voiteissa, koska aerosolimuotoisen suihkeen kanssa levitetyn suojan määrää on vaikeampi arvioida, kertoo Daily Telegraph.

Sydney Morning Herald kuvasi aerosoleja "hyödyttömiksi”, vaikka oikeastaan ongelma on käyttäjissä. Monet ihmiset eivät käytä suihketta tarpeeksi paljon tai usein.

– Ihmiset tuntuvat käyttävän sitä kuin hyttyskarkotetta, vaikka (heidän) pitäisi yrittää saada käyttöön sama määrä kuin voidemaisen aurinkosuojan kanssa, järjestön toimitusjohtaja Sanchia Arand totesi.

Arandin mukaan suojaa tulisi käyttää noin teelusikallinen jokaiseen raajaan ja muuhun kehonosaan.

– Se on enemmän kuin moni ajattelee, hän sanoo.

– Jos aiot käyttää aerosolia, varmista, että saat tuon määrän, ja hiero sitä kuten normaalia aurinkovoidetta.

Aurinkosuoja tulee levittää ennen aurinkoon menoa, sitä tulee lisätä usein ja varsinkin uimisen jälkeen. Tärkeää on myös suojata iho vaatteilla ja pysyä varjossa, sillä mikään voide ei suojaa ihoa palamiselta ikuisesti.

Cancer Council on myös myynyt omia aerosolejaan, joista kuluttajat ovat valittaneet, koska paloivat tuotteen käytöstä huolimatta. Harva tajuaa, että suihkutettavaa tuotetta saatetaan tarvita jopa neljäsosapullollinen, jotta suoja on täydellinen. Koska aerosolit ovat osoittautuneet ongelmallisiksi käyttää, Cancer Council on lopettanut niiden tuotannon.

***

0:56

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja