Mainos

Tässäkö seuraava matopeli?

Matkapuhelimesta on moneksi, nykyään myös tutkaksi. Teknillisessä korkeakoulussa eli nykyisessä Aalto-yliopistossa opiskelevien kaksosveljesten Tomi ja Timo Salmen kehittelemä ohjelmisto pystyy mittaamaan nopeuden 15 eri palloilulajissa, kuten tenniksessä, jalkapallossa tai golfissa.

Veljekset eivät ole ujuttaneet kännykänkuorien sisään kaikuluotainta, vaan menetelmä perustuu ääneen. Ohjelmiston avulla puhelin noteeraa osumaäänen esimerkiksi golfpalloon ja uudestaan jälkimmäisen äänen, joka syntyy pallon osuessa esteeseen kuten pressuun, verkkoon tai seinään. Äänten välisen ajan ja lyöntietäisyyden perusteella ohjelma pystyy laskemaan pallolle nopeuden yhtä tarkasti kuin tuhannen euron poliisitutka.

Tomi Salmi sai idean ohjelmalle jääkiekkoleirillä, jossa varsinaisten harjoitusten jälkeen kaikki halusivat kokeilla lämärinsä voimaa nopeustutkalla. Miksi ihmeessä hommata kallis tutka, kun sen voisi tehdä paljon helpommin laitteella, joka löytyy jokaisen taskusta?, Tomi ajatteli ja idea Speedherosta alkoi hahmottua.

Keksintö kiinnostaa urheiluseuroja, vaikka veljekset sanovatkin tarjoavansa sitä ihan tavallisille liikunnallisille ihmisille, jotka haluavat mitellä itsensä tai muiden kanssa - nopeudet nimittäin tallentuvat nettiin omaan pelaajaprofiiliin ja tuloksia voi vertailla muiden kesken.

Onpa keksintö huomattu maailmallakin. Speedhero on ehdolla maailman parhaaksi kännykkäpeliksi. Tulokset julkistetaan tiistaina 16. helmikuuta Barcelonassa järjestettävässä Mobile World Congress -tapahtumassa. Suomalaisen Speedheron ohella titteliä tavoittelee neljä tunnettua pelitaloa EA Sport Mobile, Gameloft, Iricom ja Herocraft.

Lue myös:

Katso Markus Pirttijoen juttu (Huomenta Suomi 15.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.