Tässäkö onnellisen ja pitkän liiton salaisuus? Lue vinkit!

Pitkä avioliitto ei vielä ole suuri harvinaisuus, mutta onnellinen sellainen taitaa jo olla. Kuinka luoda omasta litiosta onnellinen ja kestävä? Lue neuvot auvoisempaan avioliittoon.

1. Anna anteeksi

Älä ole kumppaniasi kohtaan pitkävihainen, äläkä kanna kaunaa – se tuo vain negatiivista energiaa liittoonne. Anna puolisollesi anteeksi pian, ja hyväksy se, että hänkin on vain ihminen, kuten sinäkin. Jonain päivänä tilanne voi olla päinvastainen: olet itse tehnyt jotain väärää, ja toivot kumppanisi anteeksiantavan sinulle.

Oiva keino riidan purkamiseen on myös huumori. Kun sanot jotain hassua riidan keskellä, ehkä kumppanisikin laske aseensa.Kun molemmat nauratte, ei riitä enää tunnu niin tärkeältä.

2. Hyväksy kumppanisi

Älä yritä muuttaa kumppaniasi. Rakastuithan alunperin juuri tähän ihmiseen, häneen itseensä. Muista, että pienet asiat, jotka sinua nyt ärsyttävät, olivat joskus mielestäsi viehättäviä.

3. Yllättäkää toisenne

Järjestä joskus yllätyksiä puolisollesi. Yllätys voi olla odottamaton pieni lahja, jonka antamiseen ei tarvita erityistä syytä. Näin näytät, että ajattelet häntä ja välität hänestä. Hiivi vaikka yöllä autoon viemään lappu kumppanille seuraavaa aamua varten, tai lähetä hänelle sähköposti tai viesti töihin – vain kertoaksesi että kaipaat häntä.

4. Toteuttakaa itseänne

Anna kumppanisi toteuttaa ja elää unelmiaan, vaikket itse samoista asioista pitäisikään. Vaikket haluaisi koskaan lähteä hänen kanssaan vaikkapa kalaan, tee se edes joskus hänen vuokseen. Ehkä jonain päivänä toivot hänen tulevan mukaan kanssasi sinun mielipuuhaasi.

Hyväksy, että teillä molemmilla on myös omat, erilliset elämät. Voitte harrastaa erikseenkin.

5. Kunnioita

Puolisosi ei ole elämässäsi ollakseen sinulle jotain velkaa, vaan tehdäkseen elämästäsi parempaa. Älä yritä määräillä kumppaniasi, hän on aikuinen ihminen kuten sinäkin – et varmaan itsekään haluaisi tulla kohdelluksi kuin pikkulapsi? Kohtele häntä kunnioituksella – saat sen takaisin.

6. Huolehdi itsestäsi

Pidä huolta itsestäsi ja suo itsesi näyttää hyvälle. Kun pidät linjasi kurissa, et pelkästään saa parempaa itsetuntoa, vaan olet myös terveempi ja hehkut hyvää oloa.

7. Sano "rakastan sinua"

Sano kumppanillesi, että rakastat häntä. Sano se joka päivä.

8. Deittailkaa

Käykää treffeillä viikoittain, vaikka sitten omalla takapihallanne. Yhteinen aikanne on sen arvoista. Luokaa yhteisiä muistoja, joita voitte muistella myöhemmin.

9. Vaali huumoria

Pitkässä ja onnellisessa liitossa tarvitaan huumorintajua. On hienoa pystyä nauramaan sekä toiselle että itselle. Naura omille virheillesi – teemme niitä kaikki. Jokaisella on hetkiä, jolloin olemme tehneet tai sanoneet jotain hyvin erikoista!

10. Viettäkää aikaa yhdessä

Etsikää uusia keinoja touhuta yhdessä. Aktiivisena olette paremmassa kunnossa ja keskinäinen siteenne vahvistuu. Rentouttava iltakävely puolison kanssa vie päivän jännitystä ja kireyttä pois.

11. Ole hellä

Älkää koskaan lopettako pitämästä toisianne kädestä kiinni. Sillä voi pitää henkistä yhteyttä yllä.

12. Kommunikoikaa tarpeeksi

Vaikka työpaineet, lapset ja arjen haasteet veisivät kahdenkeskistä aikaa, yrittäkää löytää aikaa kommunikaatiolle. Olisi hyvä, jos päivittäin onnistuisitte rupattelemaan edes 15 minuuttia kahdestaan, kenenkään keskeyttämättä.

13. Vähentäkää stressiä

Vähentäkää stressiä niin paljon kuin voitte. Jos kamppailette taloudellisten huolien kanssa, jotka luovat usein tappeluita ja stressiä avioliitossa, rakentakaa yhteinen budjetti. Maksakaa laskuja miten voitte ja perustakaa säästötili. Pieni hätävara tilillä, turvallisuus ja mielenrauha rauhoittavat liiton molempia osapuolia.

14. Suunnitelkaa yhdessä

Suunnitelkaa tulevaisuutta yhdessä. Kivat suunnitelmat ovat jotain mitä odottaa, ja lujittavat sidettänne. Avioliitossa pitäisi olla joka päivä aikaa osoittaa kumppanille, kuinka paljon hän merkitsee ja kuinka iloinen olet, että hän on elämässäsi. Kohtele puolisoasi kuin parasta ystävääsi – sehän hänen kuuluisi ollakin.

Kuvat: Colourbox.com

Lähde: voices.yahoo.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja