86 vuotta naimisissa ollut pari jakoi parisuhdeneuvoja Twitterissä

Yhdysvaltalainen Fisherin pariskunta avioitui vuonna 1924. Herbert ja Zelmyra paljastivat pitkän parisuhteensa salaisuuksia tiedonjanoisille internetissä ennen Herbertin kuolemaa vuonna 2011.

Herbert ja Zelmyra Fisher ehtivät olla naimisissa 86 vuotta ja 290 päivää, kunnes Herbert menehtyi helmikuussa 2011, 105 vuoden iässä. He olisivat viettäneet 87. hääpäiväänsä toukokuussa 2011.

Pariskunta antoi parisuhdeneuvoja muun muassa Twitter-sivullaan.

Zelmyra kertoi miehestään, että tämä oli "kova tekemään töitä ja hyvä elättäjä. 1920-luku oli rankkaa aikaa, mutta Herbert halusi ja onnistui antamaan meille parhaansa. Nain hyvän miehen!".

"He olivat erinomaisia vanhempia. Me olimme köyhiä, mutta kylläisiä. Jos isällä oli kaksi senttiä, hän laittoi yhden sentin säästöön", on tytär Norma Godette todennut.

He sen tietävät, näin riitelet hyvin

Pariskunta antoi ohjeita myös kehittävään riitelyyn.

"Älä koskaan tappele fyysisesti. Hyväksy se, että on sallittua olla eri mieltä ja taistella merkittävien asioiden puolesta. Opettele taipumaan – älä murtumaan!".

Toisistaan aviopuolisot sanoivat, että Zelmyra "ei koskaan valittanut Herbertille turhasta" ja Herbert "ei ollut niinkään hyvännäköinen, mutta hän oli hiljainen ja kiltti."

Pariskunnalla oli viisi lasta. Fishereiden motot huonoille ajoille olivat "avioliitto ei ole kilpailu – älä pidä lukua" sekä "me olemme yksilöitä, mutta saamme enemmän aikaan yhdessä".

Kymmeniä vuosia liitossa

Yhdysvalloissa on järjestetty muun muassa avioliittotapahtumia, joissa pyritään välittämään nuorille positiivista ja toiveikasta kuvaa avioliitosta. Tapahtuman yhteydessä listattiin pitkään naimisissa olleita pariskuntia.

Selvityksen mukaan Yhdysvalloissa oli vuonna 2011 100 pariskuntaa, jotka ovat olleet naimisissa yli 70 vuotta, sekä 155 pariskuntaa, joille on kertynyt 60–69 avioliittovuotta.

Juttu on uusinta huhtikuulta 2011.

Lähteet: www.tiwitter.com, http://praisehouston.com, www.ewtnnews.com, www.wwme.org, www.wikipedia.com, www.enctoday.com, www.catholicnewsagency.com

Kuva: Colourbox

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja