Tässä ovat uudet Au pairit – mukana bilettäjä Nea, joka ei ole kovin lapsirakas, sirkuksessa työskentelevä Igi...

Tällä kertaa Ylen Au pairit -sarjassa matkataan Irlantiin.

Au pairit -sarjan kahdeksannella kaudella suunnataan Irlantiin. Ohjelmassa Irlantiin lapsia hoitamaan lähtevät Naantalista kotoisin oleva Ada, hämeenlinnalainen Luna, Maskussa asuva Igi sekä espoolainen Nea. Koko sarja julkaistaan Yle Areenassa 12.5.

Ohjelman tiedotteessa kerrotaan, että normaalista poiketen sarja starttaa aluksi kymmenen päivän yhteisellä karanteenilla koronaviruspandemian vuoksi.

”Englantia kuin Kimi Räikkönen”

Ada, Naantali, 20.

Naantalista kotoisin oleva keppari-harrastaja Ada on ollut aiemmin paljon rohkeampi ja sanonut asioille enemmän kyllä kuin ei.

Viime vuosina Ada on kuitenkin kokenut, että rohkeus on kadonnut jonnekin. Nyt Ada haluaakin saada rohkeutensa takaisin astumalla epämukavuusalueelle ja lähtemällä kohti tuntematonta. Englannin kieli on Adalle haastavaa ja omien sanojensa mukaan samanlaista kuin Kimi Räikkösellä. Saako Ada kehitettyä itsevarmuutta sekä kielitaitoaan?

Dublinissa Adalla on vastassaan kaoottinen neljän lapsen perhe, jossa jokainen päivä on täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Koronan takia molemmat vanhemmat – Laura ja Neil – työskentelevät kotoa käsin. Perheen lapset Kyle, 11, Noa Belle, 6, Briar Rose, 4, ja Milla, 2, pitävät vanhemmat kiireisinä, ja au pair onkin erittäin tervetullut apu perheen arkeen. Etenkin perheen kuopus Milla on hyvin kiintynyt äitiinsä, ja nähtäväksi jää, saako Ada valloitettua lapset puolelleen.

”Ei jää juomisessa kakkoseksi”

Luna, Hämeenlinna, 18.

Äitinsä kanssa asusteleva Luna ei  päässyt opiskelemaan Oikeustieteelliseen,  joten hän aikoo pitää välivuoden.

Lunan ystävät uskovat, että hän tulee pärjäämään Irlannissa, eikä ainakaan jää juomisessa paikallisille kakkoseksi. Ison persoonan omaava nuori nainen lähtee Irlantiin kokeilemaan siipiään ja ottamaan askeleen kohti itsenäistä elämää. Auttaako välimatka äidistä ja matkustaminen toiseen maahan Lunaa itsenäistymään?

Irlannissa Lunaa odottavat Jennifer ja Gerard sekä perheen lapset, 3-vuotias Grace ja 6-vuotias erityislapsi Killian. Perhe asuu New Castle -nimisessä kylässä, joka on noin 40 minuutin ajomatkan päässä Dublinin keskustasta. Perheessä on myös aiemmin ollut au pair, mutta hän sai lähtöpassit melko nopeasti.

”Igi-pelle”

Igi, Masku, 19.

Alun perin Puolasta 6-vuotiaana Suomen Turkuun muuttanut Ignacy, eli ”Igi” asuu tällä hetkellä vanhempiensa kanssa Maskussa.

Räiskyväksi persoonaksi itseään kuvaileva nuorimies tekee töitä Turun sirkuksessa, mutta koronapandemian vuoksi työt ovat vähentyneet. Igi toivookin löytävänsä reissusta erilaista inspiraatiota tai kokonaan uuden suunnan elämälleen. Suomeen Igiä jää kaipaamaan tyttöystävä Sofia. Millaista inspiraatiota Igi Irlannista löytää?

Igi muuttaa lähellä Dublinin keskustaa asuvaan Deeganin perheeseen, johon kuuluvat Sabrina ja Eoin sekä lapset, 3-vuotias Kate sekä seitsemänkuukautinen Alex-poika. Perheen isä pyörittää omaa pyöräkauppaa ja perheen äiti työskentelee osakemarkkinoilla. Irlannissa ei juurikaan poikapuolisia au paireja ole, joten Igin täytynee kaivaa Igi-pellen temppupalvelusta parhaat kikat esiin valloittaakseen perheen pienimmät – sekä myös vanhemmat.

"Ei erityisen lapsirakas"

 Nea, Espoo, 18.

Espoolainen, matkan aikana 19 vuotta täyttävä Nea rakastaa salilla käymistä ja bilettämistä. Nea toivookin näkevänsä Dublinin yöelämää ja pakkaa mukaansa parhaimmat bilevaatteensa.

Nea ei kutsu itseään erityisen lapsirakkaaksi, ja etenkin pienet lapset saattavat ärsyttää häntä. Temperamenttinen ja kavereitaan puolustava neitokainen saattaa välillä ajautua sanaharkkaan muiden kanssa. Oman tulevaisuuden pohtimisen Nea kokee ahdistavaksi, eikä hän vielä tiedä, mitä hän elämältään haluaa. Nea toivookin, että au pairiksi lähteminen auttaisi häntä jäsentämään tulevaisuuden suunnitelmiaan. Onnistuuko Nea löytämään suuntaa elämälleen? Entä muuttuuko Nean mielipide lasten suhteen?

Nea suuntaa kolmihenkiseen perheeseen, johon kuuluvat äiti Trish, sekä kaksi lasta, 8-vuotias Liam ja 6-vuotias Roisin. Perheessä on koettu suurta surua Trishin aviomiehen poismenon vuoksi. Viimeiset pari vuotta ovatkin olleet muutoksia täynnä. Trish toivoo, että au pairin tulo vapauttaisi hänelle enemmän aikaa opiskeluun ja harrastuksiin. Trish on todella tarkka ja Neaa odottaakin melkoinen sääntöviidakko.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja