Mainos

Tasa-arvopalkinnot Neste Oilille ja Patentti- ja rekisterihallitukselle

Palkinnon saajiksi valittiin työpaikat, jotka ovat ottaneet omissa tasa-arvosuunnitelmissaan mahdollisimman hyvin huomioon viime vuonna uudistetun tasa-arvolain vaatimukset.

Patentti- ja rekisterihallitus ja Neste Oil saivat tämän vuoden tasa-arvopalkinnot. Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen ja tasa-arvovaltuutettu Päivi Romanov jakoivat palkinnot työpaikan tasa-arvon ansiokkaasta edistämisestä tasa-arvosuunnittelun avulla.

Tasa-arvovaltuutettu Päivi Romanovin mukaan tasa-arvosuunnitelmien edellyttämien palkkakartoitusten taso on yleensä ollut erittäin kirjavaa. Joillakin työpaikoilla on ollut sellainen käsitys, että palkkakartoituksen tekeminen voitaisiin aloittaa vasta jopa kolmen vuoden kuluttua velvoitteen voimaan tulosta. Tämä ei ole ollut lainsäätäjän tarkoitus, vaan palkkakartoituksen tekoon on tullut ryhtyä heti lain voimaan tultua, katsoo Romanov.

Palkinnon saajiksi valittiin työpaikat, jotka ovat ottaneet omissa tasa-arvosuunnitelmissaan mahdollisimman hyvin huomioon viime vuonna uudistetun tasa-arvolain vaatimukset. Näin ne voivat olla esimerkkinä muille työpaikoille. Kriteereinä olivat myös sekä tavoitteiden että toimenpiteiden konkreettisuus.

Palkkaerot kuriin ja naisia avaintehtäviin

Nesteellä on ollut tasa-arvosuunnitelma vuodesta 1995. Nykyisen koko yhtiön kattavan suunnitelman tavoitteina ovat muun muassa samapalkkaisuus ja tasa-ammattien lisääminen. Palkkaeroa pyritään pienentämään 1,5-2 prosenttia vuosittain muun muassa tasa-arvoerien avulla.

Tasa-ammattien määrää halutaan lisätä 20 prosenttia vuoteen 2010 mennessä. Tavoitteena on laatia ohjeistusta myös kesäharjoittelija- ja lopputyöntekijävalinnoista, jotta voidaan varmistaa naisten riittävä osuus. Lisäksi naisten osuutta johtoryhmissä ja avaintehtävissä kasvatetaan.

Patentti- ja rekisterihallituksen tasa-arvosuunnitelmassa tavoitteet, aikataulut ja vastuutahot on selkeästi todettu. Siinä on myös kirjattu sen toteuttamiseen tarvittavat resurssit. Koko tasa-arvotoimikunta on osallistunut ulkopuoliseen tasa- arvokoulutukseen. Virasto on myös edistänyt julkisella sektorilla tehtävää tasa-arvotyötä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.