Tapparan jättänyt luottopuolustaja haluaa yhä jatkaa SM-liigassa – "En ole vielä valmis lähtemään"

Tapparassa viime kaudella pelannut ruotsalaispuolustaja Alexander Ytterell on tällä hetkellä ilman sopimusta. Ytterell haluaa kuitenkin jatkaa uraansa ensisijaisesti Suomessa.

Ytterell saapui Tapparan riveihin viime kaudeksi SHL:ssä pelaavan HV71:stä. Ruotsalaispuolustaja nousi heti kirvesrintojen luottopuolustajien joukkoon. Hän saalisti 59 ottelussa tehot 8+7.

Ytterellin sopimus Tapparan kanssa oli kuitenkin vain yksivuotinen, eikä 28-vuotias puolustaja jatka tamperelaisjätin riveissä enää ensi kaudella. Koronavirustilanteen vuoksi pelaajamarkkinat ovat kuitenkin olleet jäissä, mikä hankaloittaa suuresti Ytterellinkin tulevaisuuden suunnitelmia.

– Tiedän sen, että en jatka Tapparassa. Mikään joukkue ei tiedä, millainen budjetti heillä tulee olemaan tai milloin liigat käynnistyvät. Minä vain istun ja odotan, kunnes jotain konkreettista tai jotain houkuttelevaa ilmaantuu eteeni, Ytterell kertoo Hockeysverige.se:n haastattelussa.

Vaikka ura ei jatkukaan Tapparassa, haluaa Ytterell jatkaa SM-liigassa.

– Katseeni on SM-liigassa, koska en tunne olevani vielä valmis lähtemään. Ruotsi on aina Ruotsi, ja se on aina kotimaani. Se on aina maa, jossa haluan pelata, Ytterell listaa vaihtoehtojaan.

Pelaajamarkkinoilla on ollut tällä hetkellä hiljaista. Useammat joukkueet ovat kiinnostuneita Ytterellin palveluksista, mutta ilmassa vallitsevan epävarmuuden vuoksi mitään konkreettisia tarjouksia ei ole kuulunut.

– Kiinnostusta on todellakin, mutta kukaan ei voi täysin keskustella, koska kaikki ovat pysähdyksissä. Olen kuitenkin vielä aika rauhallisin mielin. Harjoittelen ja valmistaudun parhaani mukaan. Niin kauan kuin teen oman osani, minun edustajani tekevät oman osansa, Ytterell toteaa rauhallisesti.

– Tilanne on, mitä se on, mutta en ole yksin tässä tilanteessa. Kukaan ei tiedä mitään, eivätkä agentitkaan ole koskaan ollut vastaavanlaisessa tilanteessa. Huippupelaajat voivat siirtyä minne vain, mutta täytepelaajien on odotettava, ruotsalaispuolustaja jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat