KHL:ssä flopannut Jesse Virtanen haluaisi palata Ruotsin jättiseuraan: "Färjestad on ensimmäinen vaihtoehtoni"

KHL:ssä päättyneen kauden kiekkoillut Jesse Virtanen haluaisi siirtyä takaisin Ruotsin jättiseura Färjestadiin, missä hänestä kehittyi yksi SHL:n kuumimmista pistepakeista vuosien 2017 ja 2019 välillä.

Raumalta kotoisin oleva Virtanen pelasi Färjestadissa kaksi huikeaa kautta ennen lähtöään Venäjälle. 28-vuotias raumalaispuolustaja keräsi vyöllensä yhteensä 123 ottelua, joissa hän takoi nimiinsä vakuuttavat tehot 16+68=84.

Kauden 2018-19 päätteeksi hänet valittiin SHL:n parhaaksi puolustajaksi.

Huippukautta seurannut KHL-siirto ei kuitenkaan sujunut yhtä lennokkaasti, minkä takia Virtasta on viety siirtohuhuissa jo pitkän aikaa takaisin Karlstadiin. Virtanen aloitti kauden Traktor Tsheljabinskissä ja päätti sen AK Bars Kazanissa.

Kevään aikana Färjestad on käynyt Virtasen kanssa neuvotteluita uudesta sopimuksesta. Puheet kuitenkin lakkasivat kesäkuun puolivälissä, kun ruotsalaisseura kumosi tekemänsä tarjouksen taloudellisten syiden takia. Siitä huolimatta Virtanen näkee paluun yhä mahdollisena.

– Pelaaminen Ruotsissa kuuluu yhä suunnitelmiini, ja Färjestad on minun ensimmäinen vaihtoehtoni siellä. Haluan pelata hyvässä joukkueessa, joka on osa hyvää organisaatiota ja sijaitsee hyvässä kaupungissa. Mutta juuri nyt odottelen ja katson, mitä tuleman pitää, Virtanen kertoi Värmlands Folkbladille.

– En voi sanoa, allekirjoitanko sopimuksen viikon vai kuukauden päästä. Sopimustarjouksia on hieman vähemmän, ja sellaisen allekirjoittaminen on nyt hankalempaa kuin kuukausi sitten.

Färjestadin toimitusjohtaja Peter Jakobsson hehkutti huhtikuun alussa Hockey Newsille, miten Virtanen olisi unelmahankinta seuralle. Tällä hetkellä mitään tarjousta ei kuitenkaan ole pöydällä.

– Tiedämme, että hän ja hänen perheensä nauttivat ajastaan Karlstadissa. Me myös pidimme heistä todella paljon, Jakobsson kertoi muutama kuukausi takaperin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja