Pelicansissa luutineelta venäläispakilta painava mielipide Ville Niemisen ja Pasi Nurmisen valmennustandemista – "70 prosenttia menestyksestä oli hänen ansiotaan"

Pelicansia kahdella edelliskaudella edustanut venäläispuolustaja Aleksandr Shtshemerov antoi oman mielipiteensä lahtelaisseurasta kesken viime kauden lähteneestä valmennuskaksikosta Ville Niemisestä ja Pasi Nurmisesta.

Shtshemerov saapui Pelicansin riveihin kahdeksi kaudeksi lainalle KHL-seura Avtomobilist Jekaterinburgista. 23-vuotias puolustaja pelasi lahtelaisten takalinjoilla yhteensä 87 SM-liigaottelua tehoin 4+11.

Venäläispuolustaja ehti nähdä kahden kauden aikana kaksi täysin erilaista joukkuetta. Ensimmäisellä kaudella Pelicans ylsi komeasti runkosarjassa peräti kolmanneksi, mutta viime kaudella joukkue rämpi sarjan pohjamudissa jääden sijalle 14.

Valmennusosastollakin kävi kausien aikana vilskettä. Päävalmentaja Ville Nieminen ja Pasi Nurminen jättivät kumpikin joukkueen viime syksynä. Nurminen omasta tahdostaan, Nieminen sai potkut. Venäläispuolustajalla on oma mielipiteensä Niemisen valmennusmetodeista.

– Hän on periaatteessa hyvä valmentaja, mutta ehkä vähän liian tunteellinen. Tässä tapauksessa antaisin huomiota myös kakkosluotsi Pasi Nurmiselle. Mielestäni 70 prosenttia edellisen kauden menestyksestä oli hänen ansiotaan, Shtshemerov sanoo Championatin haastattelussa.

Upeasti sujuneen kauden jälkeen Pelicansin harteille asetettiin entistä suurempia odotuksia. Joukkue ei kuitenkaan pystynyt lunastamaan odotuksia ja lopulta kausi oli lahtelaisille totaalinen katastrofi.

– Meillä oli tietynlaisia vaikeuksia. Kausi käynnistyi hyvin, mutta sitten alkoivat vaikeudet. En tiedä, olivatko ne fyysisiä vai psykologisia, mutta se vaikutti joukkueen tuloksiin, Shtshemerov kertoo.

– Pelasimme hyvin, mutta yhdessä vaiheessa kaikki meni todella huonosti. Edellisellä kaudella olimme runkosarjan kolmosia, joten sen vuoksi korkeammalle asetetut odotukset eivät toteutuneet.

Shtshemerov saapui Pelicans-paitaan kehittymään, jotta olisi valmis ottamaan seuraavan askeleen kohti KHL:ää. Venäläispuolustaja pitää SM-liigaa erinomaisena paikkana nuorelle pelaajalle, joka haluaa urallaan eteenpäin.

– Luottamuksen taso suomalaisissa joukkueissa on erinomainen. He eivät yritä ainoastaan antaa nuorten pelaajien pelata, vaan haluavat myös kehittää heitä. Tämä koskee kaikkea jäällä ja sen ulkopuolella. Tätä todella painotetaan siellä, Shtshemerov kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat