Tapailetko aina vääriä tyyppejä? 5 syytä huonoille valinnoille

4:11

Vika löytyy harmillisen usein omasta itsestä.

Yllä olevalla videolla lasten vinkit treffeille!

Vaikka nettideittailussa vaihtoehtoja tuntuu olevan enemmän kuin ikinä, ei se tarkoita Sen Oikean löytymistä helpolla – itse asiassa runsaudenpula voi ajaa jopa ikuiseen sinkkuuteen.

Tietyt ihmiset myös tuntuvat aina päätyvän treffeille ja kenties jopa suhteeseen väärien ihmisten kanssa. Huffington Post haastatteli kolmea terapeuttia kysyäkseen, mistä ilmiö johtuu.

1. Et ole oma itsesi

Nettideittailuissa potentiaalinen kumppani näkee vain sen, mitä toinen on itse kirjoittanut profiiliinsa. Rehellisyys on valttia, jottei treffeille päädy täysin sopimattoman ihmistyypin kanssa.

Jos avoimuus omasta persoonasta tuntuu vaivaannuttavalta, kannattaa asiaa pohtia itsekseen. Miksi haluaa samaistua joukkoon, johon ei kuulu? Miksi yrittää miellyttää ja viehättää tietynlaisia ihmisiä? Näiden kysymysten ratkaiseminen voi auttaa sopivan tapailukumppanin löytymisessä.

2. Rakennat pilvilinnoja ennen ensimmäistä tapaamista

Pää pilvissä kulkevien on hyvä sopia treffit netistä löydetyn osuman kanssa mahdollisimman nopeasti. Näin ruusuisten kuvitelmien luomiselle tuntemattomasta ihmisestä ei jää aikaa – eikä niiden romahtaminen tunnu yhtä pahalta. Oikean tapailukumppanin löytyminen vaatii mielenkiintoa ihmiseen itse, ei omiin mielikuviin hänestä.

3. Etsit täydellistä ”mätsiä”

Riman saa pitää korkealla, mutta nirsoiluun taipuvaisten sinkkujen ei pidä myöskään ihmetellä parisuhdestatustaan. Ihmisille pitää antaa aikaa, jotta he voivat osoittaa olevansa kiinnostuksen arvoisia. On myös hyvä muistaa, että ulkoinen on vain ulkoista – sisäinen on se, mikä tekee ihmisestä sopivan kumppanin.

4. Kuvittelet voivasi muuttaa toisen

Ihmiset pitävät erilaisista tyypeistä, eikä siinä ole mitään väärää. Tietyt ihmistyypit eivät kuitenkaan ole luotuja parisuhteeseen, eikä toista pidä yrittää muuttaa. Villikkoa ei siis kannata pyrkiä kesyttämään, ellei sitten itse toivo suhteelta viivästyneitä vastauksia viesteihin ja epäsäännöllisiä tapaamisia.

5. Etsit ihmistä, jonka tarvitset, etkä ihmistä, jonka haluat

Jokaisen parisuhdetta toivovan olisi hyvä kysyä itseltään, miksi kumppania toivoo. Kumppanin tulisi olla mielenkiintoinen ja tasavertainen henkilö, ei elämän aukkoja täyttävä huolenpitäjä. Ajatus siitä, että mikä tahansa parisuhde olisi oikotie onneen, ajaa väärien ihmistyyppien syliin – ja lopulta eroon.

***

3:25

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja