"Kiertoilmaisu sille, ettei toivo mitään vakavaa" – tappaako tämä lause potentiaalisen kumppanin kiinnostuksen?

Tietämättömyys siitä, mitä mahdollisesta treffikumppanista toivoo, voi olla punainen vaate – varsinkin, jos deitti toivoo parisuhdetta.

Yllä olevalla videolla suomalaismiehet näyttävät, miten naisia isketään – vai isketäänkö?

Newyorkilainen Maria Del Russo kertoo The Cut -lehdessä tavanneensa puistossa kivan oloisen miehen. Rupattelu hänen kanssaan sujui mukavasti ja numerot vaihtuivat.

Tovin viestiteltyään oli aika sopia treffit. Niitä edeltävänä iltana Maria sain kuitenkin viestin, jonka sisältö oli turhankin tuttu. Mies kertoi olevansa kiinnostunut, muttei tietänyt, mitä etsii. Hän halusi kuitenkin nähdä ja selvittää, olisiko Mariasta muuhunkin kuin yhden yön juttuun.

– Jätkä käytännössä torjui minut ennen kuin tiesi kunnolla, kuka olen. Hän petasi jo tekosyytä, jonka turvin pelastautuisi takaisin sinkkuelämään muutaman kuukauden kuluttua, Maria kirjoittaa.

Viestin jälkeen Maria päätti olla tapaamatta miestä enää.

Ensitreffit ovat tunnustelua varten

Marian mielestä ”en tiedä, mitä etsin” -kortin vetäjä yrittää vältellä vastuutaan toisen tunteista. Jos juttu ei toimikaan, on toiselle kerrottu asiasta ajoissa.

Parisuhdekonsultti Rachel Sussman kertoo, että monikaan ei tiedä ensitreffeillä, mitä toisesta toivoo.

– Ensimmäisen tapaamisen idea on tunnustella, miltä toinen ihminen vaikuttaa. On silti hyvä olla jonkinlainen ajatus siitä, mitä yleisesti ottaen parisuhderintamalta toivoo jo ennen liittymistä Tinderiin tai toisen puhelinnumeron kysymistä, Sussman sanoo.

Hänen mukaansa omien toiveidensa epäselvyyttä ei kuitenkaan tulisi paljastaa ääneen. Varoituksen tapainen lausahdus ei anna hyvää viestiä mahdolliselle seuralaiselle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Elite Dailyn haastatteleman parisuhdeasiantuntijan mukaan on tavallista ja hyväksyttävää, ettei tiedä, mitä haluaa. Sen voi myös sanoa kertoa toiselle.

– Deittailu voi auttaa ymmärtämään omia tunteitaan ja halujaan. Jopa ne, jotka luulevat tietävänsä, mitä haluavat, voivat muuttaa mielensä.

Parisuhdetta toivovan on syytä asia kertoa

Myös Independentin haastattelemat deittailijat ovat sitä mieltä, että epämääräisiä toiveita ei tarvitse mahdolliselta treffikumppanilta piilotella.

– En koe, että on mitään väärää sanoa alkuun, etten tiedä, mitä etsin. On vaikeaa tietää, onko deitti yhden illan juttu vai kumppani. Jotkut voivat sanota tätä pelkurimaiseksi, mutta minä sanon sitä käytännönläheiseksi, kertoo 30-vuotias mies.

Samoilla linjoilla on myös toinen vastaaja.

– On hyvä kertoa, jos etsii parisuhdetta. Mikäli taas toivoo vain hauskanpitoa, voi hyvin sanoa, ettei tiedä, mitä haluaa. Viesti on kiertoilmaisu sille, ettei tyyppi toivo mitään vakavaa, sanoo puolestaan 23-vuotias nainen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja