Mainos

Tanskassa tutkitaan maahanmuuttajatytön kuolemaa

Tanskassa tutkitaan viikonvaihteessa sattunutta maahanmuuttajatytön kuolemantapausta, jota on epäilty myös ns. kunniamurhaksi.

14-vuotias irakilaissyntyinen tyttö löydettiin sunnuntaina hukkuneena Prästön pikkukaupungin satama-altaasta Själlandin saaren eteläosassa. Tyttöä oli pahoinpidelty ennen veteen joutumista, ja poliisin epäilyt suuntautuivat tytön isään, jonka tiedetään pahoinpidelleen tytärtään useaan otteeseen.

Tanskan keskusrikospoliisin tutkijat on määrätty selvittämään tapahtumia Prästössä. Poliisi on kuulustellut pitkään tytön vanhempia.

-Tapahtumien taustan tietäen olemme panneet erityistä painoa vanhempien kuulemiselle, mutta toistaiseksi mikään ei viittaa siihen, että he olisivat epäiltyjä, kertoi poliisin edustaja.

Tanskalaislehdet ovat käsitelleet laajasti tapausta. BT-lehti kertoi verkkopainoksessaan tänään yksityiskohtaisesti 14-vuotiaan Sonyan tarinan.

Perhe muutti Tanskaan vuonna 1997, ja Sonyan vartuttua alkoivat erimielisyydet tytön elintavoista. Kun vanhemmat löysivät tytön taskusta tanskalaispojan kuvan, isä pahoinpiteli tyttöä mm. kuristamalla tätä sähköjohdolla niin kauan, että tytär menetti tajuntansa. Tanskan viranomaiset puuttuivat asiaan: isä tuomittiin puoleksi vuodeksi vankilaan ja Sonya sijoitettiin sijaiskotiin. Vähän ennen kuolemaansa Sonya muutti takaisin vanhempiensa luo asumaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.