Mainos

Tanskassa entien verkkoyhteyksiä

Tanskalaisissa kodeissa on eniten Internet-yhteyksiä maailmassa. Tanskalaisista kotitalouksista on verkossa 54 prosenttia, ilmenee NetValuen tekemästä tutkimuksesta. Tutkimuksessa selvitettiin Internetin käyttöä 12 maassa.

Yhdysvallat sijoittuu toiseksi 50,9 prosentilla ja Singapore kolmanneksi 47,4 prosentilla. Taiwanissa verkko on 40 prosentissa ja Etelä-Koreassa 37,3 prosentissa kodeista. Kiina ja Espanja jäivät häntäpäähän alle 18 prosentilla.

Sukupuolten väliset erot ovat suurimmillaan Meksikossa, jossa 66 prosenttia Internetin käyttäjistä on miehiä. Yhdysvalloissa ei eroa ole juurikaan havaittavissa - verkon käyttäjistä miehiä on vain 52 prosenttia. Miehillä ja naisilla on myös eri kiinnostuksen kohteet. Miesten lempisivut tutkituissa 12 maassa sisältävät autoja, urheilua ja pornografiaa, kun taas naisia kiinnostavat muoti, kauneus ja sähköiset kortit.

Lähes kaikki maailman suosituimmat sivut ovat portaaleja. Kiinaa ja Saksaa lukuunottamaatta Yahoo.com, sen paikallissivut sekä msn.com ovat suosituimmat kaikissa muissa tutkimuksen maissa.

Aasian maissa käytetään eniten audiovideoa, chattia, tiedostojen siirtoa, pelejä ja uutisalueita. Etelä-Koreassa puolet Internetiä käyttävistä pelaa verkossa. Määrä on neljä kertaa enemmän kuin toiseksi tuleessa Taiwanissa. Etelä-Koreassa myös audiovideon käyttäjäluvut ovat kaksinkertaisia muihin maihin verrattuna. Sen sijaan Tanskassa käytetään eniten sähköpostia (73,4% tanskalaisista).

Muut tutkimuksessa mukana olleet maat ovat Ranska, Hong Kong ja Iso-Britannia.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.