Tanskan kuningatar Margareetalta yllätyspäätös – lapsenlapsilta evätään kuninkaalliset arvonimet: "Heidän identiteettinsä on viety"

Nuorten prinssien kerrotaan olevan harmissaan muutoksesta.

Tanskan kuningatar Margareeta kertoo hovin virallisessa tiedottessa poistavansa kuninkaalliset arvonimet prinssi Joachimin jälkikasvulta prinssi Nikolailta, prinssi Felixiltä, prinssi Henrikiltä ja prinsessa Athenalta.

Muutos tulee voimaan tammikuun ensimmäisenä päivänä ensi vuonna. Syy muutokselle on kuningattaren halu taata lapsenlapsilleen tavallinen elämä, jota kuninkaalliset velvoitteet eivät rasittaisi.

Sama ilmiö on nähty myös Iso-Britannian ja Ruotsin kuningashoveissa. Uutinen ei ole kuitenkaan ilahduttanut kaikkia hovin jäseniä.

– Olemme kaikki hämmentyneitä päätöksestä, surullisia ja sokissa. Tämä tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Lapset kokevat tulleensa syrjäytetyiksi. He eivät pysty ymmärtämään, miksi heidän identiteettinsä on viety heiltä, prinssi Nikolain ja Felixin äiti kreivitär Alexandra kommentoi tanskalaismedialle.

Prinssi Joachim tai prinssiveljekset Nikolai ja Felix eivät ole itse kommentoineet muutosta medialle. He ovat kuitenkin rakentaneet tulevaisuuttaan isästään poiketen, sillä kumpikaan veljeksistä ei ole suorittanut sotilasakatemiaa loppuun. Nikolai on niin ikää työskennellyt kansainvälisesti mallina. Felix puolestaan opiskelee paraikaa liiketaloutta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja