MM-kisoissa kentälle rynnännyt "Haukka" joutui pahoihin ongelmiin poliisin kanssa – sai apua yllättävältä taholta

0:21
Katso tapahtuma videolta.

Portugalin ja Uruguayn välisessä Qatarin MM-kisaottelussa kentälle juossut italialainen "Haukka" -lempinimellä tunnettu Mario Ferri on vapautettu. Ferri kertoi RAC1:lle saaneensa apua kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtalta Gianni Infantinolta.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Italialainen alasarjajalkapalloilija Ferri on juossut aiemminkin kentälle ja ottanut kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Ferri juoksi kentälle vuonna 2010 seurajoukkueiden MM-turnauksen loppuottelussa kantaen viestiä, jossa vaadittiin Sakinehin vapautusta.

Se oli viittaus iranilaiseen Sakineh Mohammadi Ashthianiin, joka oli tuomittu kuolemaan kivittämällä. Hänet vapautettiin neljä vuotta myöhemmin. Sakineh ehti olla odottamassa kuolemantuomion täytäntöönpanoa yhdeksän vuotta.

Portugalin ja Uruguayn välisessä ottelussa Ferrillä oli mukanaan sateenkaarilippu ja hänen paidassaan luki tekstit "Kunnioitusta Iranin naisille sekä "Pelastakaa Ukraina". Poliisi otti Ferrin kiinni tapahtuneen jälkeen. Qatarin Italian suurlähetystö vahvisti NRK:lle, että hänet on nyt vapautettu.

Espanjalaisen radiokanavan RAC1:n mukaan Ferri päästettiin vapaaksi kolmen aikaa aamuyöllä tiistain vastaisena yönä. 

– Fifa-puheenjohtaja Gianni Infantino tuli henkilökohtaisesti auttamaan minua, Ferri sanoi kanavalle.

Ferrin mukaan hänellä oli monia ongelmia poliisien kanssa, mutta Infantino oli tullut ratkaisemaan tilanteen. Infantinon johtama Fifa kielsi aiemmin kapteeneilta One Love -nauhan käytön. Faneja on myös estetty pääsemästä stadionille,  mikäli heillä on ollut yllään sateenkaaren väreissä olevia asusteita tai vaatteita. Brittilehti Independent kertoi, että Fifa olisi kumonnut kiellon sateenkaariväreille. 

Ferri oli yrittänyt jo Ranskan ja Tanskan sekä Espanjan ja Saksan välisissä otteluissa päästä kentälle, mutta turvallisuustoimet olivat liian tiukat. Kolmas yritys kuitenkin onnistui.

– He pystyivät estämään kapteeneja, mutta he eivät voineet estää Robin Hoodia, Ferri totesi sateenkaarilipustaan.

Katso pääkuvan videolta Ferrin juokseminen kentälle. Ferri julkaisi omassa Instagramissa videon, jollaa näkyy, kuinka hän pääsi ryntäämään kentälle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja