MM-kisaotteluun pääsi jo ilmaiseksi sisään – eikä ketään kiinnostanut: "Avoimet ovet"

Ottelukooste Senegal - Hollanti 6:48
Senegal ja Hollanti pelasivat maanantaina ottelussa, johon pääsi myös ilmaiseksi sisään.

Senegalin ja Hollannin välistä jalkapallon MM-kisaottelua pääsi katsomaan Qatarin Dohassa paikan päälle ilman lippua, raportoi muun muassa espanjalaislehti Marca.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Senegalin ja Hollannin välisen taiston alkaessa katsomossa oli maanantaina paljon tyhjiä paikkoja, mutta vähitellen katsojia saapui paikalle enemmän. Marcan mukaan sisään Al-Thumaman stadionille lipui liputtomia faneja lippujärjestelmässä ja porteilla olleen vian takia.

Teknisen vian takia kaikki stadionin portit avattiin ja faneilla oli pääsy sisään näyttämällä Hayya-sovellusta, joka toimii viisumina Qatarissa ja jota voi käyttää, jos on lippu ainakin yhteen MM-kisaotteluista.

Kun portit avattiin, kukaan lipun ostaneista faneista ei jäänyt teknisen ongelman takia stadionilta ulos. Toisaalta monet, jotka eivät olleet ostaneet kyseiseen otteluun tikettiä, pääsivät sisään.

Marca todisti, että useat katsojat saivat kulkea stadionille näyttämättä mitään ja työntämällä vain kääntöporttia, joka ei laittanut vastaan järjestelmävian myötä.

Stadionin sisällä kukaan ei Marcan mukaan katsonut, missä kukin "kategoria 1:n" katsoja istui, eikä kukaan kysynyt mitään.

Marca otsikoikin otteluun olleen "avoimet ovet".

Myös Englanti–Iran-pelissä ongelmia

Lippujärjestelmässä oli ongelma maanantaina myös Englannin ja Iranin välisen ottelun yhteydessä Khalifan kansainvälisellä stadionilla. Monilta katsojilta jäi pelin alku sen myötä näkemättä.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa pyysi faneja, jotka eivät päässeet käsiksi mobiililippuihinsa, tarkistamaan sähköpostitunnuksensa lippusovelluksesta lisäohjeita varten ja tarvittaessa olemaan yhteydessä stadionin lippuselvityspisteelle. Fifa viestitti selvittelevänsä ongelmaa.

Lue myös:

    Uusimmat