Tane tiputti 19 kiloa kolmessa kuukaudessa – näin se onnistui!

Thaimaassa lomaillut Tauno "Tane" Malola päätti hankkiutua eroon liikakiloistaan saatuaan kuulla golf-kentällä kuittailua isosta mahastaan. Kotiin palattuaan 63-vuotias mies aloitti projektin, jonka ansiosta hän on nyt kolme kuukautta myöhemmin lähes 20 kiloa kevyempi. Miten muutos onnistui?

Vuodenvaihteessa lahtelainen Tauno "Tane" Malola vietti vaimonsa kanssa kahdeksan viikkoa Thaimaassa lomaillen. Loman loppuun mennessä ahkeran golfaajan paino hipoi 117 kiloa, mutta muuan kommentti sai hänet sisuuntumaan.

– Pienet, nätit caddy-tytöt taputtivat mahaani ja kyselivät, onko siellä baby ja milloin se tulee ulos, Tane muistelee.

– Lupasin, että toukokuun lopussa.

Suomeen palattuaan päättäväinen mies huomasi kuin tilauksesta Studio55.fin ilmoituksen, jossa Keventäjät-palveluun haettiin testiryhmää. Tane tiesi tilaisuutensa tulleen. Nyt kolmen kuukauden projekti alkaa olla lopuillaan. Alkukeväästä asetettu tavoite, 19 karistettua kiloa, täyttyy näinä päivinä.

Näin se onnistui!

Tanen kevät on sujunut keventäessä. Golfin, uinnin, kävelyn ja porrasjuoksun ohella Tane on harrastanut runsaasti hyötyliikuntaa, johon hänellä eläkkeellä ollessa onkin aikaa ja mahdollisuuksia.

– Pyöräilen myös joka aamu puolentoista tunnin lenkin. Lumien ollessa maassa kävin sauvakävelemässä.

Ruokavalion suhteen Tanen taktiikkana on ollut kalorien tarkkailu ja laskeminen, ei ruokavalion noudattaminen. Kalaa tosin on tultu syötyä aiempaa enemmän.

Ainoa, mistä Tane on joutunut luopumaan, on ollut olut.

– Saunan jälkeen otan kivennäisvettä tai kaksi olutta kahden, kolmen viikon välein. Se on vaikuttanut todella paljon!

Lupaus pitää lunastaa

Tanen lopullinen tavoitepaino on 92 kiloa, joka on pitkälle miehelle juuri sopiva. Sen hän aikoo saavuttaa kesäkuun loppuun mennessä.

– Olen huomannut, että olo on nyt kevyempi, paljon parempi sekä henkisesti että fyysisesti, Tane kuvailee.

Päättäväinen mies uskoo, että myös asenne vaikuttaa onnistumiseen. Hän oli yrittänyt laihdutella muutamaan otteeseen aiemminkin, mutta muutaman kilon pudotus oli tyssännyt aina viimeistään juhlapyhiin. Nyt asiaa auttoi myös laihdutusprojektin julkisuus: luonne ei salli luovuttamista.

– Olen perfektionisti. Lupasin 19 kiloa pudottaa. Kaverit ovat kommentoineet että hullu mies, mutta kyllä se sen tekee.

Alkuperäinen tavoite alkaa olla saavutettu, ja ensimmäinen lupauskin on lunastettu: oheinen kuva golf-mailaa heiluttavasta, vatsattomasta Tanesta on jo lähetetty Thaimaahan.

Studio55.fi/Milja Atu


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja