136 kiloa painanut Erja on nyt 65 kiloa kevyempi

Viime kesänä diabetestä sairastava Erja totesi, että häneltä on pudonnut 60 kiloa uuden lääkkeen ansiosta. Talven aikana painoa on pudonnut lisää, mutta Erja on kokenut myös uusia yllätyksiä elämässään.

Diabetestä sairastavan Erjan paino nousi 20 vuoden aikana 136 kiloon. Kun Erja vaihtoi lääkitystä, häneltä karisi 60 kiloa puolessatoista vuodessa. Seuraavan vuoden aikana on hävinnyt vielä viisi kiloa lisää.

Paino ja diabetes on saatu hallintaan, mutta maaliskuussa Erja kohtasi uuden koettelemuksen.

– Liukastuin aamulla kanalassa ja olin tajuttomana vähän aikaa. Kovin kauan en siinä maannut, koska minulla ei ollut kylmä tullessani tajuihin. Ei siinä mitään. Syötin kanat ja menin sisälle, Erja kertoo.

Erja kertoi miehelleen kaatumisesta, mutta jatkoi askareitaan tavalliseen tapaan. Iltapäivällä Erjan tajunnantaso alkoi laskea. Kylässä olevat sukulaiset kehottivat häntä menemään lääkäriin.

Teho-osastolle

Erja joutuikin teho-osastolle, ja hänellä todettiin aivoverenvuoto. Ensimmäisestä viikosta Erja ei muista mitään. Sairaalassa diabeteslääkitys ei Erjan mukaan toiminut.

– Ajoitus oli väärä. Lääke täytyisi pistää 15–60 minuuttia ennen kuin syö. En ole edes varma, pistettiinkö minuun diabeteslääkettä, Erja sanoo.

Painosta putosi sairaalareissun myötä viisi kiloa. Kaikista tärkeintä kuitenkin on, että Erja selvisi laajasta aivoverenvuodosta ilman seurauksia. Hän olisi voinut menettää puhekykynsä tai muistinsa.

Lue aikaisemmasta haastattelusta, miten laihtuminen tapahtui ja kuinka hurja muodonmuutos on muuttanut Erjan elämää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja